Imi puteti arata cum sa calculez aceasta suma chiar eu? Pentru ca sunt niste plafoane, nu-i asa? Depind de starea motocicletei, ca si de varsta ei. Poate ca suma oferita este:
- in categoria superioara, cu stare tehnica impecabila, dar nu chiar valoarea maxima
- in categoria medie, cea cu stare medie
Va cer ajutorul cu ceva important pentru mine. Datele sunt urmatoarele:
- am avut un accident de circulatie in 28 mai
- eram pe motocicleta proprie, un Suzuki Intruder, singura, iar un Cielo a traversat drumul principal fara sa se asigure
- permisul soferitei a fost suspendat, iar vina a fost considerata 100% a ei. Avea RCA de la Uniqa
- motocicleta mea este dauna totala
Acum:
- am luat legatura cu Uniqa, au cazut de acord ca este dauna totala
- pretul ei noi este de 9.100 EUR. Motocicleta mea este din 2007, cu doar 15.000 km la bord, cu conditie impecabila.
- au cerut si un deviz de la service autorizat: valoarea reparatiilor a fost de 8.000 EUR.
- ei au oferit astazi doar 3.200 EUR + epava pastrata de mine.
Prin urmare:
Este foarte nedreapta aceasta suma. O motocicleta nu se devalorizeaza la 30% din valoare in 4 ani! A avut doar un proprietar anterior, apropo.
Imi puteti spune cum sa ma cert cu ei pentru o suma corecta? Consider asta cel putin 5.000 EUR. Un avocat ar fi o solutie? De asemenea, nu as dori sa se intinda toata treaba un an intreg.