Va cer ajutorul cu ceva important pentru mine. Datele sunt urmatoarele:
- am avut un accident de circulatie in 28 mai
- eram pe motocicleta proprie, un Suzuki Intruder, singura, iar un Cielo a traversat drumul principal fara sa se asigure
- permisul soferitei a fost suspendat, iar vina a fost considerata 100% a ei. Avea RCA de la Uniqa
- motocicleta mea este dauna totala
Acum:
- am luat legatura cu Uniqa, au cazut de acord ca este dauna totala
- pretul ei noi este de 9.100 EUR. Motocicleta mea este din 2007, cu doar 15.000 km la bord, cu conditie impecabila.
- au cerut si un deviz de la service autorizat: valoarea reparatiilor a fost de 8.000 EUR.
- ei au oferit astazi doar 3.200 EUR + epava pastrata de mine.
Prin urmare:
Este foarte nedreapta aceasta suma. O motocicleta nu se devalorizeaza la 30% din valoare in 4 ani! A avut doar un proprietar anterior, apropo.
Imi puteti spune cum sa ma cert cu ei pentru o suma corecta? Consider asta cel putin 5.000 EUR. Un avocat ar fi o solutie? De asemenea, nu as dori sa se intinda toata treaba un an intreg.
Asiguratorul nu va poate propune o despagubire mai mare decat cea calculata conform normelor in vigoare la data evenimentului.
Prin hotarare judecatoreasca puteti obtine valoarea justa si asiguratorul poate fi obligat la plata suplimentara, dar riscati, nesemnand acordul propus de el, sa nu incasati suma decat la terminarea procesului.
Imi puteti arata cum sa calculez aceasta suma chiar eu? Pentru ca sunt niste plafoane, nu-i asa? Depind de starea motocicletei, ca si de varsta ei. Poate ca suma oferita este:
- in categoria superioara, cu stare tehnica impecabila, dar nu chiar valoarea maxima
- in categoria medie, cea cu stare medie
Din cate cunosc, societatea la care faceti referire are grad de uzura dupa 4 ani de 45 %. Incercati o intelegere amiabila...si daca totusi nu sunteti multumita puteti apelal si la instanta, dar nu inainte de a consulta un avocat specializat in daune auto.
Cam in jur de 4100 euro este valoarea reala a motocicletei la data daunei dupa scala de uzura RCA. Oricat ar fi de bine intretinuta motocicleta , dupa patru ani tot la valoarea medie va fi calculata starea de intretinere. Aveti posibilitatea sa faceti o reclamatie la CSA apoi daca raspunsul va este nafavorabil incercati o mediere cu asiguratorul celui vinovat si daca nici asa nu sunteti multumita atunci puteti apela la instanta dar va recomand sa va angajati un avocat specializat pe despagubiri din daune auto si veti avea mai putin de alergat si mai putini nervi zdruncinati. Reclamatia la CSA si rezultatul concilierii sunt cerute de instanta. Succes!