revin asupra subiectului.Am vorbit cu seful pt neplata intregii sume pt .salariul lunii iulie si CO, iar raspunsul a fost "contabila a calculat ea stie sa calculeze".Spuneti-mi va rog ce pot face sa imi recuperez suma de bani ?
multumesc,salariul net era de 700 lei si bonuri in valoare de 153 lei (17 bonuri)indiferent cate zile lucratoare ,caci aveam doar 2 duminici pe luna libere , iar CO era de 21 de zile.Iar la actionarea in instanta as putea sa cer si platirea orelor suplimentare pe cele 10 luni si 20 de zile ? Ce sanse sunt sa ii castig ?
buna , am lucrat intr-o firma din data de 1 .09 .2011 pana in data de 20 .07. .2012,de unde am fost ,,concediata '', spun asta ca de fapt eu nu am scris nici o demisie,ma rog cica mi -am dat demisia singura , desi eu nu am semnat decat statul de plata . Contractul de munca a incetat in baza art.55.lit.b. Acum mi-a virat banii prin posta : in total de 827 lei.
-banii pe 20 zile lucrate in luna iulie
- banii de concediu de odihna. Intrebarea mea este cat /cum se plateste concediul de odihna neefectuat ? Ce pot face sa imi recuperez intreaga suma de bani ?
buna , am revenit asupra subiectului .Am facut plangere la ITM, iar in urma controlului de la ITM am fost concediata pe motiv ca nu mai are nevoie de serviciile mele mi s -a cerut sa imi scriu demisia ,dar eu am refuzat acest lucru .Atunci mi-a spus ca nici nu are nevoie pt. ca la angajare fiecare angajata isi semneaza si decizia de incetare a contractului de munca . E posibil asa ceva? Cei de la ITM mi-au spus ca nu mai e de competenta lor, doar sa ii dau in judecata , dar cum pot dovedii ca nu mi-am scris eu demisia ? Si in plus nici nu imi permit un avocat . Un sfat va rog
multumesc pt . sfat , dar nu am cum sa fac copie dupa statul de plata pt . ca el ni-l da sa l semnam atunci cand ne da salariul .Nu pot avea acces la el . Iar pe de alta parte imi e cam teama sa-l confrunt singura , s-ar putea sa imi pierd locul de munca, (spun asta pt. ca nu sunt singura in aceasta situatie ) mai am o colega care a fost in aceasi situatie .
multumesc pentru raspunsuri. In privinta tichetelor stiu ca se dau doar zillele in zilele in care se lucreaza, dar la noi in firma ''cica'' se taie toate bonurile de pe acea luna,chiar daca ai o zi de concediu medical sau de odihna din acea luna , iar despre fluturasi ce sa va spun ? Nu exista asa ceva. Se semneaza doar statul de plata . data la care se primesc bonurile e dupa data de 10 ale lunii.Sunt curioasa ca in data de 23.06 voi primi salariul pe luna mai s-ar putea sa imi retina si din acest salariu.La noi orice e posibil.
buna,lucrez intr-un super market, iar in luna aprilie m-am imbolnavit am avut CM din 27 .04 -30.04 ,apoi in luna mai 01.005-05.05,mi s-a retinut din salariul de pe aprilie 50 lei ,iar in luna pe luna mai ,nu am mai luat bonurile (precizez ca lunar primim 17bonuri , desigur ca lucram 28 -29 zile lunar a cate 8 ore).salariul fiind de 700 lei si 17 bonuri x 9 lei .E normal sa nu ti se plateasca CM ? Cui ar trebui sa ma adresez ?
buna ziua,am lucrat la o firma si nu mi-am primit banii pe ultimele de 3 luni acum m-au dat in somaj si tot atunci am aflat ca firma a intrat in insolventa.Cum pot sa imi recuperez salariile?