avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata concediului de odihna neefectuat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata concediului de odihna neefectuat

buna , am lucrat intr-o firma din data de 1 .09 .2011 pana in data de 20 .07. .2012,de unde am fost ,,concediata '', spun asta ca de fapt eu nu am scris nici o demisie,ma rog cica mi -am dat demisia singura , desi eu nu am semnat decat statul de plata . Contractul de munca a incetat in baza art.55.lit.b. Acum mi-a virat banii prin posta : in total de 827 lei.
-banii pe 20 zile lucrate in luna iulie
- banii de concediu de odihna. Intrebarea mea este cat /cum se plateste concediul de odihna neefectuat ? Ce pot face sa imi recuperez intreaga suma de bani ?
Cel mai recent răspuns: nelyma , utilizator 19:58, 2 August 2012
Concediul neefectuat se compenseaza la incetarea CIM. Calculul se face asa: salariul brut lunar se imparte la numarul de zile lucratoare din luna plecarii (pentru iulie 2012 sunt 22 zile lucratoare) si se inmulteste apoi cu numarul de zile de CO neefectuat. Suma rezultata se aduna cu drepturile salariale din ultima luna lucrata si la total se calculeaza si se retin contributiile sociale si impozitul.
Banuiesc ca in CIM ati avut prevazute 20 de zile de CO anual. Pentru perioada 01.09.2011 - 31.12.2011 aveati dreptul la 20 : 12 x 4 = 6 zile CO, iar pentru acest an la 20 : 12 x 7 = 12 zile CO. In total 18 zile de CO pentru care ar trebui sa primiti indemnizatie.
Solicitati firmei plata, iar daca nu se conformeaza puteti reclama la ITM neplata CO precum si faptul ca nu ati semnat nici demisie, nici cerere se incetare CIM cu acordul partilor (art.55 lit.b).


Pentru a sti mai exact , ar trebui sa ne spunet care este salariul dvs si ce durata a CO era stipulata in c.i.m. ...
iTM-ul nu are competenta in a verifica legalitatea incetarii raportului de munca .. angajatorul daca este de rea-credinta poate arata o cerere contrafacuta prin care se solicita incetarea raportului de munca cu acordul partilor . in acest caz, varianta viabila pentru dvs este actionarea in judecata a angajatorului pentru a se anula decizia de incetare a c.i.m.
multumesc,salariul net era de 700 lei si bonuri in valoare de 153 lei (17 bonuri)indiferent cate zile lucratoare ,caci aveam doar 2 duminici pe luna libere , iar CO era de 21 de zile.Iar la actionarea in instanta as putea sa cer si platirea orelor suplimentare pe cele 10 luni si 20 de zile ? Ce sanse sunt sa ii castig ?
In litigiile de munca, sarcina probei o are angajatorul ... prin urmare, in cererea de chemare in judecata veti putea solicita obligarea angajatorului la plata orelor suplimentare.
revin asupra subiectului.Am vorbit cu seful pt neplata intregii sume pt .salariul lunii iulie si CO, iar raspunsul a fost "contabila a calculat ea stie sa calculeze".Spuneti-mi va rog ce pot face sa imi recuperez suma de bani ?

Alte discuții în legătură

Demisie VaduvaL VaduvaL Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca am avut contract pe perioada determinata pe 3 luni adica 03.06.2016-02.09.2016,iar pe 02.09.2016 am primit act aditional ... (vezi toată discuția)
Preaviz adinutza.2008 adinutza.2008 Daca inceteaza raporturile de munca in temeiul art.55, lit.b codul muncii, pot ca in perioada de preaviz(15 zile) sa imi iau concediu de odihna sau un concediu ... (vezi toată discuția)
Este posibil??!??! georgika georgika Vreau sa plec de la firma unde lucrez...intre timp eu am depus CV pt un alt job, vreau sa stiu in momentul in care o sa fiu chemata la celalalt job (God help ... (vezi toată discuția)