VaduvaL a scris:
Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca am avut contract pe perioada determinata pe 3 luni adica 03.06.2016-02.09.2016,iar pe 02.09.2016 am primit act aditional pana pe data de 31.12.2017, iar eu astazi 12.09.2016 vreau sa imi dau demisia trebuie sa stau in preaviz 20 de zile lucratoare? Pot beneficia de concediu de odihna cat sunt in preaviz? Si cum se calculeaza concediul de odihna pentru o perioada de 3 luni si 16 zile lucratoare.Multumesc
1. .Ati semnat actul aditional de prelungire,se considera ca contractul dvs curge in continuare,cu toate drepturile si obligatiile stabilite initial,mai putin executarea unei noi perioade de proba, fiind vorba depre acelasi contract de munca ,prelungit prin act aditional si acelasi loc de munca ,
nu mai opereaza o noua perioada de proba.
Asadar, daca doriti incetarea contractului prin demisie,trebuie sa executati perioada de preaviz de 20 de zile lucratoare,exceptand situatia in care angajatotul va renunta total sau in parte la preaviz ,fie in cazul in care acesta nu si-a indeplinit obligatiile contractuale
2. Da,puteti efectua c.o. in perioada de preaviz Daca nu soliciti efectuarea concediului de odihna in perioada de preaviz, angajatorul are obligatia ca la incetarea contractului de munca sa va compenseze in bani concediul de odihna neefectuat.
3.Pt calculul corect al nr de zile de co de care beneficiati ,ar trebui sa stim si
durata efectiva a concediului de odihna anual din contractul dv individual de munca.
Durata minima a concediului de odihna anual reglementat de Codul Muncii este de 20 de zile lucratoare. Daca presupunem ca in cim ul dv aveti stipulat 20 de zile lucratoare anual de co ,atunci
pt cele 3 luni lucrate veti beneficia de (20/12)X3=5 zile de concediu odihna