avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Activitate iuliah

Activitate iuliah

Răspuns la discuția Custodie unica vs custodie comuna
Multumesc mult pentru raspuns!
Buna ziua
As vrea sa stiu daca pot face un contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager cu fiul meu ,in care sa pot pune unele conditii:sa nu-l vanda pana la o anumita varsta(are 18 ani) ,sa nu-l puna gaj la banca sau la camatari....etc.Totodata daca acel imobil se inchiriaza dupa contractul de vz-cumparare,chiria cine o incaseaza?Fiul meu sau eu?
Asta ma intereseaza in mod expres! Am vazut situatii cu copii(ai prietenelor) care au ramas acasa neputand merge cu mama in concediu pe motivul ca tatal nu a vrut sa dea procura.Am mai vazut o situatie in care tatal copilului era plecat in concediu in USA pentru o luna jumatate,iar mama nu a putut face vacanta de vara cu fiica ,deoarece ii trebuia procura ,iar tatal nu era in tara!Pot aparea diverse situatii,iar din incapatanare(sau neputinta) copilul sa nu se bucure alaturi de parintele langa care creste ,de o vacanta in strainatate mai ales ca persoanele respective pot face asta fara sa implice financiar cealalta parte!
Da ,copilul a fost recunoscut de tata.Adresa de citare a fost la un alt apartament de-al meu,tocmai sa evitam aceste probleme. Se poate scrie in hotararea judecatoreasca ca eu si copilul sa putem calatorii fara sa avem nevoie de procura din partea lui?Adica el sa fie de acord cu aceasta in fata instantei si sa fie scris in hotarare?Am vazut multe cazuri cand copiii au ramas acasa ,caci tatal nu a fost de acord...(la mine s-ar pune problema ca nu as putea sa iau aceata procura din alte motive!!!).Va multumesc!
AVLIL a scris:

Nu inteleg, ne intrebati ce se intampla dupa ce cade drobul de sare?
Cred ca e posibil sa nu ajungfeti acolo. In plus, imi pare ca il vede destul de mult pentru situatia data, anume ca e foarte mic, nu il poate cointeresa in activitati comune, are familie etc.
In rest, probabil trebuia planificat inainte. Lipsa de planificare duce la dificultati reale ori eventuale, nu are legatura cu legislatia.

Doamna avocat, daca nu cadea drobul de sare nu aveam subiect pe acest forum!!!Ati inteles gresit :copilul l-am dorit amandoi ,insa familia sa nu stie acest lucru si nici eu nu doresc sa fie copilul meu subiect de disputa in familia lui.Noi ne intelegem foarte bine ,nu locuim impreuna ,ne vedem la 3 saptamani,comunicam,deci nu avem nici un fel de problema.Insa daca el are o problema de sanatate si ramane la pat(lucru posibil oricand-are serioase probleme de sanatate) eu ce am sa fac? Sa merg cu notarul la el acasa pentru o procura de vacanta a copilului?
romascanu a scris:

Exista, dar custodia comuna este regula.

REGULA

Exercitarea autorităţii părinteşti de către ambii părinţi

Art. 397. - După divorţ, autoritatea părintească revine în comun ambilor părinţi, afară de cazul în care instanţa decide altfel.

EXCEPTIA

Exercitarea autorităţii părinteşti de către un singur părinte

Art. 398. - (1) Dacă există motive întemeiate, având în vedere interesul superior al copilului, instanţa hotărăşte ca autoritatea părintească să fie exercitată numai de către unul dintre părinţi.
(2) Celălalt părinte păstrează dreptul de a veghea asupra modului de creştere şi educare a copilului, precum şi dreptul de a consimţi la adopţia acestuia.

Buna ziua,
care pot fi aceste motive intemeiate ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata doar de unul dintre parinti?
Am un copil de 6 luni in urma unei relatii cu un barbat casatorit.Am proces pentru obtinere custodie. Cum poate ajuta el la cresterea copilului? La el nu are cum sa-l ia deorece locuieste cu sotia;in parc ,la plimbare ,poate fi vazut si evita cat poate.Il vede o data la 3 saptamani ,vine si locuieste in week-end la mine.Mai mult daca se intampla ceva cu el,din punct de vedere al sanatatii si ramane la pat permanent (are ceva probleme-2 infarturi etc) ,iar eu vreau sa plec din tara cu copilul cum fac cu procura?Ma duc sa-i bat in porti,sa fac cunoscut familiei sale problemele mele?
Am un conrtact de vanzare cumparare cu drept de habitat pe o camera si dependinte. Acest contract a fost facut fara a face succesiunea dupa mama mea.Procesul pentru succesiune are termen in noiembrie.Mentionez ca am un frate cu care nu ne-am inteles pentru suma despagubirii pe partea lui de succesiune.Acest contract de vanzare cumparare intre mine si tatal meu poate fi anulat in instanta?In cazul decesului tatalui meu ,fratele poate intra la succesiune pe partea tatalui? Este nu acest contract in cazul decesului tatalui meu?