avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CONTRACT DE VANZARE CUMPARARE CU UZUFRUCT VIAGER
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CONTRACT DE VANZARE CUMPARARE CU UZUFRUCT VIAGER

Buna ziua
As vrea sa stiu daca pot face un contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager cu fiul meu ,in care sa pot pune unele conditii:sa nu-l vanda pana la o anumita varsta(are 18 ani) ,sa nu-l puna gaj la banca sau la camatari....etc.Totodata daca acel imobil se inchiriaza dupa contractul de vz-cumparare,chiria cine o incaseaza?Fiul meu sau eu?
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 23:07, 8 Februarie 2012
Daca incheiati actul de vanzare cumparare nu puteti pune prea multe conditii decat cele legale.Daca dvs aveti uzufructul bunului fiul dvs nu poate inchiria bunul.De ce nu mai asteptati ce aveti de pierdut ,daca aveti un singur copil care este problema?
daca ii vindeti fiului apartamentul si va retineti uzufructul, este greu de crezut ca fiul va gasi pe cineva dispus sa cumpere dar nu sa se si foloseasca de apartament pe timpul vietii dvs.
chiar si asa puteti institui o clauza de inalienabilitate temporara.
la fel, mai mult decat sigur, nu se va gasi nici o banca sa ia in garantie un apartament care are ca sarcina uzufruct in favoarea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nud prorietar! ce optiuni sunt in situatia data? IrisCristiana IrisCristiana Buna seara! Părinții mei pensionari doresc sa cumpere un apartament pe numele fiului meu major. Dorința lor este ca eu, fiica lor si mama nepotului lor, ... (vezi toată discuția)
Salut, imi pot vinde apartamentul unei banci,dar sa-l pot folosi ... danny29 danny29 Salut, Imi pot vinde apartamentul unei banci,dar sa-l pot folosi pe perioada vietii,banca intrand in posesie dupa decesul meu? (vezi toată discuția)
Vanzare drept proprietate la 50% din valoare Ely S Ely S In timpul vietii vreau sa vand cu contract de vanzare cumparare apartamentul meu al carui unic proprietar sunt, doresc 50% din valoarea sa, de la cumparator ... (vezi toată discuția)