Bună ziua. Sunt in C.M. de aproape un an, cod îndemnizație 14, cod boala 144, am și certificat de handicap. Am salariu brut de 1900 lei/lună. In lege am citit că nu datorez contribuție sănătate și impozit. In aceste condiții cât ar trebui să fie suma pe care o ridic de la angajator, de exemplu pe luna septembrie (20 zile lucrătoare, normă de 8 ore/zi)?
Am fost unic asociat intr-o S.C., calitate in care am facut un contract cu o firma de telefonie mobila (Cosmote) in urma caruia am achizitionat mai multe terminale, sim-uri, etc. Inainte de primirea primei facturi am cesionat S.C., deoarece nu am primit franciza dorita, si predat catre noul actionar toate terminalele si sim-urile. In urma cu ceva timp am primit notificari de plata (facturi neachitate si taxe reziliere contract). Am luat legatura cu noul actionar care mi-a spus ca a lichidat activele, platind impozitele aferente si vrea sa dizolve societatea. In aceasta situatie care este raspunderea mea pentru faptul ca el nu a onorat contractele incheiate de mine, in calitate de actionar unic al societatii si preluate de el prin cesiune.