Am fost unic asociat intr-o S.C., calitate in care am facut un contract cu o firma de telefonie mobila (Cosmote) in urma caruia am achizitionat mai multe terminale, sim-uri, etc. Inainte de primirea primei facturi am cesionat S.C., deoarece nu am primit franciza dorita, si predat catre noul actionar toate terminalele si sim-urile. In urma cu ceva timp am primit notificari de plata (facturi neachitate si taxe reziliere contract). Am luat legatura cu noul actionar care mi-a spus ca a lichidat activele, platind impozitele aferente si vrea sa dizolve societatea. In aceasta situatie care este raspunderea mea pentru faptul ca el nu a onorat contractele incheiate de mine, in calitate de actionar unic al societatii si preluate de el prin cesiune.
Cand ati vandut firma ati anuntat si la firma de telefonie ca sa faca si ei schimbarea in contract a reprezentantului legal? Indiferent daca nu mai sunteti dumneavoastra proprietar, ei nu au de unde sa stie asta si doar pe dumneavostra va contacteaza pentru a-si recupera creantele de la firma.
Ar trebui sa le faceti o adresa prin care sa ii anuntati ca firma a fost cesionata, eventual sa le comunicati noul sediu.
Dumneavoastra nu puteti fi tras la raspundere, atata timp cat ati cesionat firma si faceti dovada ca ati predat si telefoane, sim-uri etc.
Contractele de telefonie s-au facut intre firma de telefoane si societatea comerciala. Reprezentantul legal nu este parte a contractului.
La cesionarea firmei s-au cesionat partile sociale ale firmei. Obligatiile contractuale ale firmei raman ale ei indiferent de cine este detinatorul partilor sociale.
Deci problema nu mai este a d-voastra nici in calitate de fost asociat nici in calitate de administrator (reprezentant legal)