avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Raspunderea fostului administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Raspunderea fostului administrator

Buna ziua,

Am fost unic asociat intr-o S.C., calitate in care am facut un contract cu o firma de telefonie mobila (Cosmote) in urma caruia am achizitionat mai multe terminale, sim-uri, etc. Inainte de primirea primei facturi am cesionat S.C., deoarece nu am primit franciza dorita, si predat catre noul actionar toate terminalele si sim-urile. In urma cu ceva timp am primit notificari de plata (facturi neachitate si taxe reziliere contract). Am luat legatura cu noul actionar care mi-a spus ca a lichidat activele, platind impozitele aferente si vrea sa dizolve societatea. In aceasta situatie care este raspunderea mea pentru faptul ca el nu a onorat contractele incheiate de mine, in calitate de actionar unic al societatii si preluate de el prin cesiune.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 22:52, 22 Iunie 2011
Cand ati vandut firma ati anuntat si la firma de telefonie ca sa faca si ei schimbarea in contract a reprezentantului legal? Indiferent daca nu mai sunteti dumneavoastra proprietar, ei nu au de unde sa stie asta si doar pe dumneavostra va contacteaza pentru a-si recupera creantele de la firma.
In momentul cesiunii, noul actionar a trimis pe fax serviciului clienti, cerere de modificare a reprezentantului legal
Ar trebui sa le faceti o adresa prin care sa ii anuntati ca firma a fost cesionata, eventual sa le comunicati noul sediu.
Dumneavoastra nu puteti fi tras la raspundere, atata timp cat ati cesionat firma si faceti dovada ca ati predat si telefoane, sim-uri etc.
Contractele de telefonie s-au facut intre firma de telefoane si societatea comerciala. Reprezentantul legal nu este parte a contractului.
La cesionarea firmei s-au cesionat partile sociale ale firmei. Obligatiile contractuale ale firmei raman ale ei indiferent de cine este detinatorul partilor sociale.
Deci problema nu mai este a d-voastra nici in calitate de fost asociat nici in calitate de administrator (reprezentant legal)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare firma care are contracte de telefonie gioarsa gioarsa Buna ziua, In cazul in care imi vand societatea comerciale pe care nu am datorii, dar am un contract destul de mare de telefonie mobila si un contract de ... (vezi toată discuția)
Cum pot preda leasingul de pe firma catre altcineva? HIMHIM HIMHIM Am o societate de transport avand in dotare doua capuri tractor achizitionate in sistem de leasing extern. Care sunt procedurile de urmat pentru a preda ... (vezi toată discuția)
Administratorul mai are raspundere? lazarescu_cristian2000 lazarescu_cristian2000 am cesionat actiunile din firma in care eram si actionar cu 5% si administrator unei terte persoane atat eu cat si asociatul meu persoana juritica.Cesiunea a ... (vezi toată discuția)