avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vanzare firma care are contracte de telefonie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vanzare firma care are contracte de telefonie

Buna ziua,

In cazul in care imi vand societatea comerciale pe care nu am datorii, dar am un contract destul de mare de telefonie mobila si un contract de servicii de telefonie fixa si internet, toate sub perioada contractuala, eu raspund daca noul actionar si administrator nu o sa inceteze cumva onorarea acelor contracte?
Sau din momentul cesiunii partilor sociale si a activelor (de exemplu: telefoanele, sim-urile si echipamentele de la acele companii) raspunderea pentru onorarea contractelor cade asupra lor?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 17:26, 17 Iunie 2011
La vanzare, daca in prima faza cumparatorul spune ca e de acord cu preluarea firmei cu tot cu acele abonamente, atunci mergeti impreuna la firma de telefonie si modificati contratul, sa va taie pe dumneavoastra de la reprezentant legal al firmei si sa-l treaca pe celalt. In acest caz, daca cu trecerea timpului, celalt se razgandeste, raspunde singur.
In fapt nu este necesara schimbarea contractului sau a reprezentantului legal in contract.

Contractul este incheiat intre 2 parti clar definite, firma A si firma B, reprezentantul legal nu are nimic de a face cu contractul, el nu este parte a contractului.

Societatea este obligata sa duca contractul pana la capat. Daca cel ce preia societatea nu doreste preluarea anumitor contracte deja incheiate (indiferent de ce fel de contracte) atunci fie nu cumpara firma, fie solicita vanzatorului sa incerce rezilierea contractelor. Penalitatile urmeaza a fi suportate de catre societate sau de vanzator.
Ultima modificare: Vineri, 17 Iunie 2011
kappauser, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea fostului administrator carmela1 carmela1 Buna ziua, Am fost unic asociat intr-o S.C., calitate in care am facut un contract cu o firma de telefonie mobila (Cosmote) in urma caruia am achizitionat ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de telefonie Ralucarara Ralucarara Am si eu o mare nelamurire legata de rezilierea unui contract de telefonie si internet. Mama mea si a facut un abonament de telefonie in loc de cartela prepay ... (vezi toată discuția)
Cesiune firma dany1408 dany1408 Buna ziua, vreau sa cesionez o firma catre o persoana, precizez ca firma are o datorie la stat si incheiate aprox 140 de abonamente catre un operator de ... (vezi toată discuția)