avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... cesiune firma
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

cesiune firma

Buna ziua, vreau sa cesionez o firma catre o persoana, precizez ca firma are o datorie la stat si incheiate aprox 140 de abonamente catre un operator de telefonie mobila, toate acestea sunt facute cand sunt eu administrator.
Intrebarea mea este : daca pe langa actul de cesiune se mai adauga un act prin care se specifica ca pers respectiva stie si de datoriile firmei atat catre stat cat si cele catre operator, eu mai pot fi tras la raspundere? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 13:46, 30 Aprilie 2010
Una este sa "stie", alta este sa si le "asume".
Cred ca am scris de nenumarate ori pe acest forum ...
Cesiunea o face asociatul care isi vinde partile sociale ...
raspunderea pentru tot ce se intampla in societate este a administratorului pentru perioada cat a detinut aceasta calitate !!!
Una este sa "stie", alta este sa si le "asume".

Intreb si eu ca ........ cum poate o persona sa isi asume faptele unei alte persoane ??
ok...atunci o sa precizez in act ca el ca el ia la cunostinta si preia datoriile ......este ok?
In momentul in care se face cesiunea se transfera si activul si pasivul societatii, deci cesionarul va ramane sa achite si debitele existente la data respectiva cand se face cesiunea.
Doar raspunderea penala, precum si efectele ei, este personala si netransferabila.
Activul si pasivul sunt ale societatii, nu ale asociatilor. Cesiunea partilor sociale nu are nicio implicatie in acest sens, iar raspunderea apartine (asa cum s-a mai spus) in primul rand administratorului. Asociatul cesionar raspunde pentru datorii (inclusiv cele vechi) numai in limita participarii la capital, adica infim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare firma mariab51 mariab51 in dec 2008 am cesionat firma unei pers care acum are probleme legate de ac firma,e srestat si cercetet ,la data cesionarii firma avea datorii numai la stat ... (vezi toată discuția)
Cesiune aka.fg aka.fg BUNA SEARA, AM O INTREBARE SI ANUME DACA LA O CESIUNE, CAND DIN CEI DOI ASOCIATI UNUL CESIONEAZA CELUILALT,CEL RAMAS PREIA SI ACTIVUL SI PASIVUL AUTOMAT?, SAU ... (vezi toată discuția)
Am cesiunat un srl. Jimmy74 Jimmy74 Buna ziua,am o nelamurire va rog anul trecut am cesionat srl.la ca eram asociat impreuna cu sotia,eu fiind administrator,problema este ca am avut o datorie ... (vezi toată discuția)