avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale CESIUNE
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

CESIUNE

BUNA SEARA, AM O INTREBARE SI ANUME DACA LA O CESIUNE, CAND DIN CEI DOI ASOCIATI UNUL CESIONEAZA CELUILALT,CEL RAMAS PREIA SI ACTIVUL SI PASIVUL AUTOMAT?, SAU TREBUIE SPECIFICAT IN ACTUL DE CESIUNE,CA CEL RAMAS PREIA SI DATORIILE SI CE ESTE DE INCASAT? MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU RASPUNS. CU STIMA
Cel mai recent răspuns: aka.fg , utilizator 23:31, 30 Mai 2010
prin contractul de cesiune a partilor sociale se preda activul si pasivul corespunzator actiunilor transmise.
Prin contractul de cesiune se preia activul si pasivul.
OK, INTELEG CA PRIN EFECTUL LEGII, IN MOMENTUL CESIONARII, SI PASIVUL SI ACTIVUL SUNT PREDATE RESPECTIV PRELUATE,AUTOMAT, EVIDENT IN PROPORTIE CU PROCENTELE CESIONATE. CORECT?? CU STIMA
prin cesiune se preia activul
Prin cesiune se transmite dreptul de proprietate asupra capitalului social

Activul si pasivul apartin societatii nu asociatilor
Raspunderea pt ce se intampla in soc este a administratorului !!!

Alte discuții în legătură

Vanzare s.r.l. cu datorii marius d marius d sunt asociat unic si administrator unic al srl-ului care are datorii la stat -tva, cas, etc 1. pot sa vand srl-ul la persoana fizica ?( cesiune toate partile ... (vezi toată discuția)
Predare societate cu datorii la buget arsh arsh va salut pe toti am o societate comerciala in care sunt unic asociat si administrator care a acumulat datorii la buget ce riscuri exista in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Cesiune firma pneuros pneuros Un prieten are o firma asociat cu cineva 50-50% in perioada cat a fost administrator firma a avut o contabila care a facut contabilitatea gresit si nu sa ... (vezi toată discuția)