avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale vanzare s.r.l. cu datorii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

vanzare s.r.l. cu datorii

sunt asociat unic si administrator unic al srl-ului care are datorii la stat -tva, cas, etc
1. pot sa vand srl-ul la persoana fizica ?( cesiune toate partile sociale)
2. trebuie sa facem act notarial de angajament al persoanei fizice care preia srl-ul ca va plati complet toate datoriile?
3. ce raspundere mai am eu , fostul administrator, dupa vanzare?
astept parerile dvs., eventual cazuri asemanatoare.
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 17:15, 10 Decembrie 2009
1 .Puteti cesiona partile sociale la valoarea lor nominala .
2. Noul actionar trebuie sa preia firma cu creditori si debitori, dar asta trebuie specificat in acte la cesiune pentru a nu avea probleme ulterior.
3 . Daca nu ati avalizat niciun BO nu sunt probleme .
Contractul de cesiune se face sub semnatura privata(nu la notar). Se cesioneaza activul si pasivul firmei.Cel care cumpara firma tb.sa cunoasca situatia si sa o accepte sau nu . Din momentul in care ati vandut firma raspunderea pt.plata impozitelor restante este a noului asociat. Ramane sa va intelegeti,eventual sa faceti pentru garantia lui un contract de imprumut (tot sub semnatura privata - nu tb.notar)
3. ce raspundere mai am eu , fostul administrator, dupa vanzare?

Administratorul raspunde pentru activitatea desfasurata de acesta in timpul mandatului sau.
Aceeasi situatie am si eu.Datorii catre stat,am o autoutilitara ,si un dosar de executare silita.
Pot cesiona in cazul acesta,si am raspundere pentru datorii dupa aceea?Care ar fi urmotorii pasi,mentionez ca am ajuns la faliment.
Ultima modificare: Joi, 10 Decembrie 2009
ipandur, utilizator
Da se poate cesiona partile sociale unei persoane fizice, urmand ca in calitate de nou administrator, acea persoana sa se ocupe de plata impozitelor, etc catre stat.

Atentie, daca ati luat un imprumut de la banca si ati avalizat vreun BO in nume persona, veti raspunde personal cu patrimoniul propriu, in cazul in care societatea nu isi achita datoriile.

Alte discuții în legătură

Cesiune firma cu linie de credit raducumic raducumic Detin o firma care a contractat o linie de credit pentru care a semnat ca garant administratorul ca persoana fizica si tot ca persoana fizica a avalizat bilete ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin avalizat maria.b maria.b Buna seara, Am si eu urmatoarea speta, poate ma puteti ajuta cu un sfat: O persoana fizica - in calitate de asociat unic si administrator al unui SRL - ... (vezi toată discuția)
Probleme cu cesiunea firmei maximtgv maximtgv Buna ziua, detin o societate cu 2 asociati 50%-50%. Acum din anumite probleme aparute intre noi dorim sa cesionam partile altuia. Intrebarea mea este in ce ... (vezi toată discuția)