avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Am cesiunat un srl.
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Am cesiunat un srl.

Buna ziua,am o nelamurire va rog
anul trecut am cesionat srl.la ca eram asociat impreuna cu sotia,eu fiind administrator,problema este ca am avut o datorie catre un furnizor (cam 20000ron)el mai poate cumva sa ma dea in judecata pt recuperarea creantelor?
si problema ce mai delicata este ca am avut la bugetul de stat(tva,dari angajator,dar din pacate si cateva ale angajatilor"stopaj la sursa,parca"),ei ma pot cumva forta sa le achit,sau alte urmari mai grave?
mentionez ca cel caruia i-am cesionat partile sociale s-a angajat sa achite toate datorile si si-a asumat intreaga responsabilitate pt.a rezolva problemele financiare si fiscale ale firmei
Cel mai recent răspuns: Jimmy74 , utilizator 17:30, 31 Ianuarie 2010
Pentru ca cesiunea sa fie opozabila tertilor trebuie ca acesta sa fie inregistrata la Registrul Comertului si publicata in Monitorul Oficial.
Abia dupa aceea v-ar fi utila asumarea responsabilitatii de catre noul administrator.
In momentul in care i-ati cesionat partile sociale i-ati cedat intreg patrimoniu ( total active si total pasive ) , acest fapt se regaseste in hoatararea aga prin care ati instrainat partile sociale , si in actul constitutiv actualizat , puteti sta linistit
banuiesc ca undeva in contractul de cesiune se specifica cite ceva despre situatia financiara a societatii. daca cesionarul a semnat si a consimtit la preluarea societatii cu starea financiara aratata nu vad ce probleme ati avea. daca, insa, nu i-ati prezentat-o, sau ati "omis" sa-o faceti puteti avea ceva necazuri...
Nu i-am ascuns nimic,stia cu siguranta despre ce este vorba,si am si depus toate actele la registru comertului,find deja radiat,urmad ca acum sa radiez sediul social deoarecel el in termen de 90 de zile nu a schimbat inca sediul social

v-a multumesc pt.raspunsuri
Dar pt."stopajul la sursa"mai pot fii tras la raspundere,daca am cesionat firma,si daca da,in termen de cati ani?
v-a multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate care nu a declarat angajatii la casa de pensii timp de 5 ani si a fost cesionata. ce sanse au angajatii sa li se recunoasca vechimea? andrei stanciu andrei stanciu O societate comerciala pe actiuni (SA) din Galati, infiintata in 1994, a inceut sa aiba probleme financiare din 2004. Datoriile catre stat s-au acumulat, iar ... (vezi toată discuția)
Cesiune firma liviusss liviusss Buna ziua! Am si eu o intrebare! Nu ma prea pricep la partile economice si legale date de cesionarea unei firme. Pe scurt, am o firma pe care am avut o ... (vezi toată discuția)
Documente necesare transmitere parti sociale srl Paul.Ardelean Paul.Ardelean Detin un SRL, sunt asociat unic si as dori sa cesionez total partile sociale unei alte persoane. (firma este in functiune, nu are datorii). Imi puteti spune ... (vezi toată discuția)