avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... administratorul mai are raspundere?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

administratorul mai are raspundere?

am cesionat actiunile din firma in care eram si actionar cu 5% si administrator unei terte persoane atat eu cat si asociatul meu persoana juritica.Cesiunea a fost autentificata de catre Jurist inscris in uniunea consilierilor juritici din romania,cu stampila cu nr.de inreg tot.Am facut proces-verbal de predare primire a stampilelor,a contabilitatii si a tuturor actelor firmei catre fostul asociat majoritar persoana juridica.
persoana care a devenit actionarul majoritar al firmei,precum si noul administrator,conform actului aditional la cesiune de modificare a statutului nu a inregistrat cesiunea la registrul nici in ziua de azi,cesiunea si revocarea mea fiind din anul 2006.Observand acest lucru la o luna de zile de la cesiune am notificat eu registrul comertului ca am fost schimbat ca administrator si ca s-a facut acea cesiune, la acea notificare am depus in copie si contractul de cesiune si actul aditional prin care am fost revocat din functia de administrator ,la care registrul mi-a trimis o instiintare cu pasi legali conform legii prin care se inregistreaza cesiunea.nu aveam cum sa mai fac ceva din moment ce stampilele erau predate si eu deja eram deja revocat,problema e ca nici noul actionar nu a facuto.ce raspundere mai am si ce pot sa mai fac,pentru ca noul actionar nu e de gasit e cetatean elvetian?
Cel mai recent răspuns: ContSters69724 , utilizator 15:46, 3 Mai 2010
Din pacate, atata vreme cat cesiunea nu a fost inregistrata la ORC, in baza de date nu a fost operata nicio schimbare, astfel incat dumneavoastra aveti in continuare calitatea de administrator, cu aceeasi raspundere ca si inainte de cesiune. O solutie ar fi sa mergei la ORC si sa discutati problema cu un consilier de acolo.
Cum dvoastra apareti inca in acte, puteti sa solicitati la ONRC un duplicat dupa certificatul de inregistrare si sa va faceti alta stampila. Daca aveti actele pe care vi le-a inctomit acel jurist -ma mir ca nu vi le-a si depus, deobicei asta fac cei care se ocupa de acte pt ONRC, le puteti depune dvoastra. Nu vad ce raspundere vi s-ar putea atrage daca faceti aceste demersuri, intrucat aveti tot dreptul sa inregistrati mentiunea privind modificarile din societate. O problema ar fi sa intampinati greutati in depunerea unei hotarari atat de vechi, dar cine stie, poate aveti noroc.
Daca nu aveti toate actele, ma gandesc ca vi s-a dat doar o hotarare si avetI nevoie de doua, va mai ramane calea instantelor de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune actiuni - titlu gratuit, formalitati la onrc Silvia Dumitru Silvia Dumitru Actionarul majoritar al unui SA (pers fizica),cesioneaza cu titlu gratuit actiunile unei alte persoane fizice.S-a intocmit contract cesiune la notariat. Ce ... (vezi toată discuția)
Vanzare firma cu datorii? predare activ-pasiv justyno12345 justyno12345 Daca s-a facut un act aditional in care se stipuleaza: cesiunea partilor sociale ,revocarea vechilor asociati din functia de administratori punerea ... (vezi toată discuția)
Documente necesare retragere administrator din firma criston84 criston84 buna, ma poate ajuta cineva cu informatii legate de documentele care trebuie completate la retragerea unui administrator din firma. multumesc (vezi toată discuția)