avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vanzare firma cu datorii? Predare activ-pasiv
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vanzare firma cu datorii? Predare activ-pasiv

Daca s-a facut un act aditional in care se stipuleaza: cesiunea partilor sociale ,revocarea vechilor asociati din functia de administratori punerea noilor asociati in functia de administratori (act facut la un avocat) si un proces verbal de predare primire a activului si pasivului mai trebuie si un contract de cesiune notarial.
Mentionez ca inregistrarile s-au facut la onrc si sa primit si certificatul de inregistrare mentiuni si rezolutia.

Intrebare : Procesul verbal de predare a activului si pasivului trebuie autentificat la notar/avocat sau e un act care se semneaza de ambele parti + stampila firmei?
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 20:22, 24 Martie 2010
Buna seara.
Cat timp ati primit decizia de aprobare a mentiunilor de modificare de la ORC nu mai are rost sa legalizati ulterior cesiunea la notariat. Actele aditionale legalizate la notariat de obicei sa fac inaintea inregistrarilor de la ORC si nu dupa .
Ultima modificare: Marți, 23 Martie 2010
Marius Bote, Practician in insolventa
Inregistrarile s-au facut la onrc.

Va rog sa ma lamuriti cu o problema. Atunci cand s-au facut actele pt registru s-a facut si un procesul verbal de predare a avtivului si pasivului societatii . Acel proces verbal a fost semnat de catre fostii asociati si de noul asociat si sa pus stampila firmei cesionate, cate un exemplar pt fiecare parte. Acest proces verbal are vreo valoare daca nu este autentificat la notar/avocat?
Noi fostii asociati mai putem raspunde pt datoriile societatii cesionate?
La ORC nu v-a solicitat procesul verbal de predare primre autentificat ?
Dacă nu,înseamnă că nu mai este necesar.Ca să puteti sta totusi linistit,puteti autentifica acest proces-verbal si acum,daca sunt de acord notarii.
Sa stiti ca actul juridic incheiat sub semnatura privata,fara legalizare,are si acesta putere juridica,dar , doar intre parti.Nu si pentru terti ca atunci cand este legalizat, , aceasta este diferenta.
Cu stima.
Scuze dar nu inteleg termenii... Cum adica "are si acesta putere juridica,dar , doar intre parti.Nu si pentru terti " ? Eu mai raspund pt datoriile firmei? Ma ajuta acest proces verbal sau treb autentificat neaparat?
Deci,un act neautentificat sau nepublicat nu are efecte juridice fata de terti .
Un act autentificat, are puterea publicitatii,deci are efect si fata de terti.
E de preferat al doilea tip de forma a actului .
Pentru mai multa siguranta,autentificati-l.
Consultati si un jurist sau avocat specialzat in societati ca sa va indrume .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administratorul mai are raspundere? lazarescu_cristian2000 lazarescu_cristian2000 am cesionat actiunile din firma in care eram si actionar cu 5% si administrator unei terte persoane atat eu cat si asociatul meu persoana juritica.Cesiunea a ... (vezi toată discuția)
Cesionare firma hozaradu hozaradu Buna seara, Poate cineva sa-mi spuna daca vreau sa cesionez o firma ce acte trebuie sa fac ca sa fiu eu protejat. (vezi toată discuția)
Cesionare parti sociale zuzi zuzi Impreuna cu sotul meu avem un SRL, suntem asociati 50-50%, el este acum administratorul firmei. In cazul divortului, daca sotul e de acord sa-mi cesioneze mie ... (vezi toată discuția)