In ce sens sa fiti protejat?
Daca esti asociat unic si vrei sa cesionezi partile sociale pe care le detii in firma, emiti o Decizie prin care hotarasti cesionarea partilor sociale si inchei si un contract de cesiune.Contractul de cesiune poate sa fie sub semnatura privata, autentificat la notar, atestat de un avocat, sau i s-a dat data certa de catre un reprezentant al ORC.Aceasta decizie, contractul de cesiune impreuna cu copia actului de identitate al noului asociat, declaratia pe proprie raspundere a acestuia ca indeplineste conditiile de a fi asociat unic si ca nu mai este intr-o alta firma asociat unic precum si un specimen de semnatura, daca va fi si administrator, le inregistrezi la ORC.La ORC mai depui si un Act constitutiv actualizat.
Prin inregistrarea la ORC, te-ai descarcat, ai scapat de firma, cesiunea devine opozabila tertilor si din acel moment nu mai ai nicio raspundere, pentru activitatea firmei de la data cesiunii in viitor.
Bafta!
Multumesc pentru raspuns asta este ce doream sa stiu pentru ca nu stiam cum trebuie sa fac.nu am vrut sa dau actele firmei si facurierele stampila etc fara sa am o acoperire.
Nu uitati sa va luati banii pe partile sociale.Atentie, daca le vindeti la o valoare mai mare , se impoziteaza.
Actele firmei si stampila este recomandat sa le predati cu proces-verbal.
Bafta!
Vanzare firma
lenuivan
vreau sa vand o firma la care sunt asociat unic, in patrimoniu nu mai am niciun bun(am avut o masina ptr transport dar am vandut-o)
Ce acte tb sa intocmesc?
- (vezi toată discuția)
Cesionare parti sociale
zuzi
Impreuna cu sotul meu avem un SRL, suntem asociati 50-50%, el este acum administratorul firmei. In cazul divortului, daca sotul e de acord sa-mi cesioneze mie ... (vezi toată discuția)