avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale vanzare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

vanzare firma

vreau sa vand o firma la care sunt asociat unic, in patrimoniu nu mai am niciun bun(am avut o masina ptr transport dar am vandut-o)
Ce acte tb sa intocmesc?
-
Cel mai recent răspuns: lenuivan , utilizator 15:30, 1 Noiembrie 2012
Urmati procedura de trasmitere prin cesiune a partilor sociale pe care le detineti in societate.
Aceasta procedura se face in doua etape, totul la Registrul Comertului:
1. Publicarea hotararii de cesiune in Monitorul Oficial.
Se asteapta termenul de 30 zile in care eventualele persoane interesate pot face opozitie impotriva cesiunii.
2. Depunerea actului constitutiv actualizat, declaratia de onorabilitate a noului asociat, specimen de semnatura (daca va fi si administrator), copie dupa actul de identitate, contractul de cesiune.
Daca vanzarea partilor sociale se face la o valoare mai mare decat valoarea nominala a acestora trebuie sa depuneti si dovada ca ati platit impozit pe venitul care l-ati realizat din cesiune.
Primul pas il reprezinta intocmirea deciziei asociatului unic in care mentionati faptul ca cesionati toate partile sociale catre una sau mai multe persoane, indicand datele de identificare ale acestora. Dupa ce depuneti decizia la Oficiul Registrului Comertului si dupa publicarea acesteia in Monitorul Oficial, daca nu sunt opozitii, veti intocmi contractul de cesiune parti sociale si un act constitutiv actualizat, in care va aprea noul asociat. Acesta va trebui sa prezinte si o copie CI, declaratie pe proprie raspundere ca indeplineste conditiile legale pentru detinerea si exercitarea calitatii de asociat si administrator si un specimen de semnatura. Toate aceste inscrisuri se vor depune din nou la Registrul Comertului.
multumesc ptr raspunsuri, asa de mult dureaza 30 zile?
In primul rand trebuie sa gasiti un cumparator.
Apoi, intocmiti o Decizie a asociatului unic prin care hotarati retragerea Dvs. din cadrul societatii si cesionarea partilor sociale detinute catre Dl. XY
Mergeti la ORC si indepliniti formalitatile de publicare in Monitorul Oficial.
Dupa implinirea termenului de contestatie de 30 de zile de la data publicarii anuntului, mergeti din nou la ORC, pentru a efectua modificarile in registru.
Dosarul va cuprinde urmatoarele acte:
-decizia asociatului unic
-act constitutiv reactualizat
-decaratiile noului administrator si asociat
-specimenul de semnatura al noului administrator
-cerere
-taxe
lenuivan a scris:

multumesc ptr raspunsuri, asa de mult dureaza 30 zile?

Chiar mai mult, undeva la 45 zile. Dupa 30 de zile puteti inregistra etapa a II-a, insa luati in considerare si perioada de transmitere la Monitorul Oficial a deciziei din prima etapa, adica nu se transmite azi si maine se publica in Monitor ...
Ultima modificare: Luni, 22 Octombrie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Schimbare asociat intr-o srl alinedelea alinedelea Exista urmatoarea situatie:se doreste iesirea din societate a asociatului unic si introducerea in societate a unui alt asociat unic. Care sunt etapele de ... (vezi toată discuția)
Cesiune cu probleme Sergiu85 Sergiu85 Am vandut o alimetara cu tot cu firma. Firma neplatitoare de TVA pe minus. Am depus actele pentru cesiune. Acuma cand au iesit actele si trebuie finalizata ... (vezi toată discuția)
Cesionare/vinzare firma ContSters262343 ContSters262343 Buna Ziua, As dori sa stiu pasii stricti de urmat pentru a putea cesiona/vinde firma mea, tot ce stiu este ca se realizeaza prin registrul comertului . ... (vezi toată discuția)