avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesiune cu probleme
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesiune cu probleme

Am vandut o alimetara cu tot cu firma. Firma neplatitoare de TVA pe minus. Am depus actele pentru cesiune. Acuma cand au iesit actele si trebuie finalizata cesiunea nu mai dau de persoana care a cumparat. Magazinul este inchis. Ce se poate intampla? cum rezolv problema?
Cel mai recent răspuns: Luisa Mitroi legalista.ro , Consilier juridic 22:03, 1 Februarie 2012
Daca aveti semnate hotararea asociatilor de cesiune (insotita de anexa cu contorul de cuvinte al acesteia), contractul de cesiune, declaratia autentica/data certa in care cesionarul declara ca indeplineste conditiile pentru a avea calitatea de asociat/unic si administrator si specimenul legalizat de semnatura al administratorului, orice persoana interesata i.e. asociatul/asociatii/administratorii actuali/un delegat de serviciu pot/poate depune dosarul de mentiune si solicita inregistrarea cesiunii la Registrul Comertului. Dosarul de cesiune se inregistreaza in Registrul Comertului in 5 zile de la data depunerii acestuia. Din momentul inregistrarii cesiunii in Registrul Comertului, nu mai aveti niciun drept si obligatie fata de societate. Atentie, pana in data de 6 februarie 2012 Registrul Comertului nu lucreaza cu publicul.

Cu stima,

Luisa Mitroi


Editat - nu este permisa postarea datelor de contact in forum. Multumesc pentru intelegere
Ultima modificare: Miercuri, 1 Februarie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic
Precizati va rog in ce stadiu se afla procesul de cesiune! Transmiterea partilor sociale intr-o societate se face in doua etape: prima - depunerea hotararii de cesiune a partilor sociale si publicarea in Monitorul Oficial; a doua - transmiterea propriu - zisa, respectiv depunerea actului constitutiv actualizat, declaratie de onorabilitate, copie dupa documentele de identitate etc.
Deci pe care dintre etape ati finalizat-o?

.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Februarie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic
Relevant in cazul nostru este daca s-au incheiat actele necesare cesiunii. In acest caz, actualii asociati/administratori ai societatii, personal sau prin mandatar, pot efectua formalitatile de cesiune la Registrul Comertului. Daca nu sunt intocmite actele, nu se poate realiza nicio etapa. Intrebarea pertinenta este daca s-au intocmit actele necesare. Le detaliez mai jos pentru a le verifica. De asemenea, debitele societatii trebuie sa fie achitate/o intelegere gasita cu creditorii pana la data depunerii actelor, intrucat acestia au drept de opozitie 30 de zile de la data depunerii primului dosar.


1.Hotarare AGA/Decizia asociatului unic de cesiune a partilor sociale, si Anexa a hotararii/deciziei continand WordCount (contor de cuvinte);

2. Contract de cesiune;

3. Actul Constitutiv actualizat;

4. Copii ale actelor de identitate ale noilor asociati;

5. Declaratie pe proprie raspundere data de cesionari, autentificata de notar/cu data certa de catre avocat, privind faptul ca indeplinesc conditiile legale pentru a fi asociati si administratori; daca noul/noii asociat/i va/vor fi numiti si administrator/i ai societatii, noul/noii administrator/i vor da si un specimen de semnatura legalizat de notar;
6. Dovada publicarii in Monitorul Oficial a hotararii adunarii asociatilor/deciziei asociatului unic
7. Daca potrivit actelor de cesiune s-au obtinut castiguri de catre cedentul persoana fizica din vanzarea partilor sociale/ actiunilor, castiguri determinate ca diferenta pozitiva între pretul de vanzare si valoarea nominala/pretul de cumparare, se vor depune si documentele de plata a impozitului pe venit;
8. Delegatie sau CI asociat/administrator, daca se prezinta personal.

Modul de impartire a documentelor pe site-ul Registrului Comertului [ link extern ]




Ultima modificare: Miercuri, 1 Februarie 2012
Luisa Mitroi legalista.ro, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare de asociat rotaru mihaela rotaru mihaela Vreau sa preiau o firma si ma intereseaza ce documente trebuiesc intocmite!Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale birsanclaudia birsanclaudia Buna ziua! Stie cineva ce formulare orc imi trebuie completate pentru cesiune parti sociale de la asociat unic catre alt asociat unic, revocare administrator ... (vezi toată discuția)
Registrul comertului iclaudia19 iclaudia19 buna ziua, am o societatea comerciala cu raspundere limitata la care sunt asociat unic, doresc sa mai intre inca un asociat in firma si sa schimb ... (vezi toată discuția)