avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesiune actiuni
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesiune actiuni

am facut o cesiune de parti sociale la societatea mea ,cit timp dureaza documenetele la Registrul comertului (dupa noile reglementari) ?multumesc
Cel mai recent răspuns: leuca_luminita , utilizator 20:58, 17 Decembrie 2010
Pentru cesiune sunt necesare urmatoarele documente:
- hotararea asociatului unic sau al asociatilor privind modificarile aduse
- act aditional
- act constitutiv actualizat
- contor de cuvinte pentru Hotarare
- declaratie pe propria raspundere pentru noul asociat si/sau administrator din care sa reiasa faptul ca indeplineste conditiile legale pentru a fi administrator intro societate
- specimen de semnatura pentru noul administrator
- cerere de mentiuni (formular tip ONRC)
- taxe de registru
In cazul cesiunii in prima faza se depune hotararea si un contor de cuvinte pentru hotarare la Registrul Comertului pentru publicare in Monitorul Oficial. Dupa trecerea a 30 de zile de la data publicarii se vor depune celelate documente la Registrul Comertului urmand ca dosarul sa fie solutionat in termen de trei zile.

Nagy Noemi

sa faceti o verificare a cazierului fiscal inainte de cesiune la FINANTE a noiilor asociati mai ales administrator sa nu aveti SURPRIZE neplacute.SANATATE!
Maria Iorgus a scris:

am facut o cesiune de parti sociale la societatea mea ,cit timp dureaza documenetele la Registrul comertului (dupa noile reglementari) ?multumesc


Pai cand ati depus actele ati primit un bon in care e trecuta data eliberarii, in principiu 5 zile lucratoare, daca dosarul e "beton" iar asociatul intrat nu are "bube". Eu am depus dosarul marti si il ridic luni.
Ultima modificare: Vineri, 17 Decembrie 2010
leuca_luminita, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare administrator srl Laura 86 Laura 86 Buna ziua, Imi puteti indica va rog frumos care sunt pasii pentru schimbarea administratorului unui SRL? Din momentul in care se hotaraste in sedinta AGA ... (vezi toată discuția)
Iesire asociat mihayella mihayella Din cei 4 actionari ai unei soc comerciale unul doreste sa iasa. Nu avem datorii la stat,iar firma este infiintata din luna decembrie anul trecut. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Hotarare aga pentru retragere administrator si schimbare de nume Valentina_D Valentina_D Buna ziua, Imi puteti spune, va rog, cum trebuie sa fie facuta hotararea AGA in cazul in care unul dintre asociati isi schimba numele prin casatorie si ... (vezi toată discuția)