avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale schimbare asociat intr-o SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

schimbare asociat intr-o SRL

Exista urmatoarea situatie:se doreste iesirea din societate a asociatului unic si introducerea in societate a unui alt asociat unic.
Care sunt etapele de urmat si cat dureaza fiecare?
Dupa ce etapa poate fostul asociat sa declare pe proprie raspundere ca nu mai este asociat in srl?
Care ar fi costurile unei astfel de schimbari?
Care sunt actele pe care noul asociat le semneaza si stampileaza?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 18:04, 2 Martie 2013
mergeti la un avocat care sa va redacteze documentele si dureaza aproximativ o luna ca trebuie sa fie publicat si in monitorul oficial.
costa pana in 1500 lei .
Solutia rezolvarii problemei prezentate este cesiunea de parti sociale. Se face in doua etape:
- prima etapa - depunerea la Registrul Comertului a deciziei de cesiune si publicarea acesteia in Monitorul Oficial. Costuri aproximative 200 lei.
- a doua etapa: dupa trecerea celor 30 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial se depune actul constitutiv actualizat cu datele noului asociat unic (cel vechi nu mai este inscris in acest act) care este semnat de acesta, declaratia de onorabilitate comerciala, specimenul de semnatura, copie dupa actul de identitate, contractul de cesiune, dovada publicarii in Monitorul Oficial
Costuri aproximative 400 - 450 lei.
Documentele pe care noul asociat le semneaza sunt actul constitutiv actualizat, contractul de cesiune a partilor sociale, declaratia de onorabilitate si specimenul de semnatura.
Vechiul asociat se declara absolvit de obligatii fata de societate dupa indeplinirea procedurii legale stabilite pentru etapa a II-a.
Baza legala art. 202 din legea nr. 31 / 1990.
mai trebuie avut in vedere si sediul societatii.
Daca va grabiti si aveti bani, noul asociat intra in societate cu aport propriu la capitalul social intr-o prima etapa, iar in etapa a doua ,,vechiul" asociat isi cesioneaza partile sociale ,, noului" intrat. Dureaza 10 zile si toata distractia costa in jur de 1500 ron daca intocmiti actele la serviciul de asistenta juridica din cadrul registrului comertului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Martie 2013
ContSters22713, utilizator
Daca se doreste si schimbarea sediului social se poate face in cadrul aceleiasi proceduri, daca nu ramane asa cum a fost si pana la cesiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare firma lenuivan lenuivan vreau sa vand o firma la care sunt asociat unic, in patrimoniu nu mai am niciun bun(am avut o masina ptr transport dar am vandut-o) Ce acte tb sa intocmesc? - (vezi toată discuția)
Cesionare/vinzare firma ContSters262343 ContSters262343 Buna Ziua, As dori sa stiu pasii stricti de urmat pentru a putea cesiona/vinde firma mea, tot ce stiu este ca se realizeaza prin registrul comertului . ... (vezi toată discuția)
Cesiune cu probleme Sergiu85 Sergiu85 Am vandut o alimetara cu tot cu firma. Firma neplatitoare de TVA pe minus. Am depus actele pentru cesiune. Acuma cand au iesit actele si trebuie finalizata ... (vezi toată discuția)