avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesionare/Vinzare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesionare/Vinzare firma

Buna Ziua,

As dori sa stiu pasii stricti de urmat pentru a putea cesiona/vinde firma mea, tot ce stiu este ca se realizeaza prin registrul comertului . Inclusiv costurile !
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 15:20, 12 Octombrie 2012
Cesiunea se realizeaza in doua etape:
etapa I - depunerea la Registrul Comertului si publicarea in Monitorul Oficial a hotararii de cesionare a partilor sociale.
etapa II - dupa implinirea termenului de 30 zile de la data publicarii in Monitorul Oficial se va depune la Registrul Comertului contractul de cesiune, actul constitutitv actualizat, dovada de publicare a hotararii de cesiune, declaratie de onorabilitate si copie dupa actul de identitate al noului asociat, daca ati obtinut venituri din vanzarea partilor sociale se depune dovada de plata a impozitului pe venitul realizat.
Luati in considerare ca daca aveti datorii la bugetul de stat sau fata de alti creditori, orice persoana interesata poate formula cerere de opozitie impotriva cesiunii partilor sociale pe care le detineti.
1. Pentru inceput intocmiti hotararea AGA prin care se decide retragerea unui asociat si cesionarea partilor sociale catre o alta persoana. Editati contorul de cuvinte
2. Mergeti la ORC si publicati hotararea AGA in Monitorul Oficial.
3. Redactati actul constitutiv reactualizat pe care il inregistrati la ORC dupa 30 de zile de la data publicarii hotararii in Monitor, impreuna cu dovada publicarii.
Cost pentru publicare: aprox. 300 lei
Cost taxe ORC: aprox. 500 lei
Eventuale costuri pentru redactare hotarare Aga si act constitutiv reactualizat: 300 lei

!!! aceasta este varianta prin care cesionati partile sociale catre o terta persoana!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere asociat din srl sebirelli sebirelli Buna ziua. In cat timp se rezolva retragerea unui asociat din societate si cesionarea partilor sociale catre celalat asociat. Si cam care ar fi taxele de ... (vezi toată discuția)
Vanzare firma lenuivan lenuivan vreau sa vand o firma la care sunt asociat unic, in patrimoniu nu mai am niciun bun(am avut o masina ptr transport dar am vandut-o) Ce acte tb sa intocmesc? - (vezi toată discuția)
Procedura de urmat in cazul cumpararii unui srl andreeacatgirl andreeacatgirl Buna ziua. 1. Doresc sa cumpar o afacere ( forma de organizare este SRL ) si vreau sa stiu care este procedura juridica ce trebuie urmata in acest caz - ce ... (vezi toată discuția)