avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Retragere asociat din Srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Retragere asociat din Srl

Buna ziua. In cat timp se rezolva retragerea unui asociat din societate si cesionarea partilor sociale catre celalat asociat. Si cam care ar fi taxele de registru? Mentionez ca administratorul si sediul social cat si celelalte prevederi ale statului raman aceleasi. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 15:36, 1 Iulie 2011
Termenul aprox. este de 60 zile (aici includ si perioada de 30 zile dupa publicarea hotararii AGA in Monitorul oficial, dupa care puteti depune actele la ORC pentru perfectare)
Costuri: aprox. 700 lei, daca redactati Dvs. actele (hotararea AGA si actul constitutiv actualizat)
juridic dana a scris:

Termenul aprox. este de 60 zile (aici includ si perioada de 30 zile dupa publicarea hotararii AGA in Monitorul oficial, dupa care puteti depune actele la ORC pentru perfectare)

Parcurgerea celor doua etape este obligatorie in toate cazurile sau numai atunci cand cesiunea se face catre persoane din afara societatii?
Ultima modificare: Vineri, 1 Iulie 2011
ianliana, utilizator
Parcurgerea celeor 2 etape se face numai atunci cand cesiunea se face catre persoane din afara societatii.

In situatia expusa de sebirelli este vorba de o cesiune intre asociati asa ca cesiunea se face pe vechea procedura si dureaza 5 zile lucratoare de la data depunerii dosarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere asociati, modificare act constitutiv Laura 86 Laura 86 Buna ziua, Un asociat doreste sa se retraga din firma la care sunt administrator. Care este procedura de urmat? Eu stiu asa: -cerere de ... (vezi toată discuția)
Cesionare/vinzare firma ContSters262343 ContSters262343 Buna Ziua, As dori sa stiu pasii stricti de urmat pentru a putea cesiona/vinde firma mea, tot ce stiu este ca se realizeaza prin registrul comertului . ... (vezi toată discuția)
Schimbare asociat florens florens Buna seara. Eu persoana fizica, sunt asociat la o firma ce are doi asociati si mai sunt asociat la o firma care are un singur asociat. Am decis ca firma la ... (vezi toată discuția)