avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Retragere asociati, modificare act constitutiv
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Retragere asociati, modificare act constitutiv

Buna ziua,

Un asociat doreste sa se retraga din firma la care sunt administrator. Care este procedura de urmat? Eu stiu asa:
-cerere de retragere
-aprobare retragere pri hotarare AGA
-act aditional la actul constitutiv
De aici nu ma mai descurc. Trebuie sa redactez un act aditional si atat? Sau trebuie si un alt act constitutiv actualizat? Am inteles ca ar trebui facute in forma autentica in fata unui notar sau de catre un avocat.
Lamuriti-ma va rog frumos.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 17:30, 13 Ianuarie 2011
Buna ziua,

Se redacteaza si un contract de cesiune de parti sociale. Luati legatura cu un avocat.

av. Bostina Elena
Se face act aditional , administratorii/asociatii isi dau acceptul si se indica cine va prelua partile sociale la care renunta respectivul. Se depun la registrul comertului, iar ulterior se emite o hotarare de catre judecatorul sindic de admitere sau de respingere, dupa caz. Daca nu aveti cunostinte juridice, apelati la un avocat.
Este nevoie de urmatoarele acte:
Prima etapa: hotarare/decizie asociati/asociat cu contorul aferent in vederea publicarii in Monitorul Oficial; cerere depunere mentionare acte.
Etapa a doua: dupa trecerea a 30 de zile de la publicare respectiv cam 45 de zile de la depunere la registrul comertului se face inregistrarea propriu-zisa a asociatului. Pentru aceasta etapa veti avea: copie dupa hotarare, dovada ca aceasta s-a publicat in Monitorul Oficial, act constitutiv actualizat, eventual declaratie de asociat unic daca ramane un singur asociat, copie buletin. In functie de alte modificari ale actului constitutiv vi se pot cere si alte acte.
Laura 86 a scris:
Trebuie sa redactez un act aditional si atat? Sau trebuie si un alt act constitutiv actualizat? Am inteles ca ar trebui facute in forma autentica in fata unui notar sau de catre un avocat.

Este obligatoriu sa aveti act constitutiv actualizat, actul aditional e optional (si de-a dreptul in plus). Le puteti face fara notar sau avocat.
Procedura la ORC dureaza 30 -45 de zile, asa cum mentioneaza colegul "sad" numai daca partile sociale urmeaza sa fie cesionate nuor persoane din afara societatii.

Daca partile sociale vor fi preluate de catre asociati inregistrarea mentinui dureaza 5 zile lucratoare de la data depunerii dosarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare firma lenuivan lenuivan vreau sa vand o firma la care sunt asociat unic, in patrimoniu nu mai am niciun bun(am avut o masina ptr transport dar am vandut-o) Ce acte tb sa intocmesc? - (vezi toată discuția)
As dori sa preiau firma unui amic mihacristea mihacristea As dori sa preiau firma unui amic (el pleaca din tara). Ce pasi am de urmat este nevoie de avocat sau de instanta? Firma nu are datori toate actele sunt in ... (vezi toată discuția)
Iesire asociat mihayella mihayella Din cei 4 actionari ai unei soc comerciale unul doreste sa iasa. Nu avem datorii la stat,iar firma este infiintata din luna decembrie anul trecut. As dori sa ... (vezi toată discuția)