avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale As dori sa preiau firma unui amic
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

As dori sa preiau firma unui amic

As dori sa preiau firma unui amic (el pleaca din tara). Ce pasi am de urmat este nevoie de avocat sau de instanta?
Firma nu are datori toate actele sunt in regula.
Ultima modificare: Marți, 25 Iunie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 16:57, 25 Iunie 2019
Bună ziua.
În principiu, trebuie modificate toate actele firmei, preluarea acesteia de către dvs, urmând a se face printr-o mențiune înregistrată la Registrul Comerțului.
Mențiunea de mai sus reprezintă un dosar, în cadrul căruia trebuie să se depună o serie de acte ce ar urma să exprime modificarea dorită, respectiv Decizie Asociat Unic (dacă este cu asociat unic), Act Constitutiv Actualizat, Contract de cesiune părți sociale, etc.
Întrucât în cadrul firmei urmează a intra un asociat nou, mențiunea se va soluționa în două etape: prima vizează înregistrarea cererii de depunere a Deciziei Asociatului Unic, prin care se înlocuiește actualul asociat cu dvs., această decizie urmând a fi publicată în Monitorul Oficial. De la publicarea în Monitorul Oficial, obligatoriu este să curgă un termen de 30 zile, în care orice parte interesată (în principiu, ANAF) să poată formula opoziție.
Dacă nu se formulează opoziție la modificarea solicitată, după scurgerea termenului de 30 zile, se poate proceda la etapa a doua, respectiv depunerea celorlalte acte (Actul Constitutiv Actualizat, Contractul de cesiune părți sociale, Specimenul de semnătură al dvs., etc.).
În principiu, toată această operațiune ar dura undeva la 45 zile.
Ar fi necesar să vă ajute un avocat în acest sens.

Cu stimă, Av. Hulea Ionuț-Marius.
Prin Registrul Comerțului se realizează, ar fi bine să aveți avocat de vreme ce nu aveți know how-ul procedurii!
Documentele necesare ar fi:
-Contract de cesiune,
-Hotararea Adunarii Generale,
-Decizie Asociat Unic,
-Act constitutiv actualizat.

Totodată, se vor completa o serie de declarații!
Ultima modificare: Marți, 25 Iunie 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Introducere de asociati noi si administrator nou in srl si iesirea mea din srl prichindesa prichindesa Buna, Detin un SRL , unde sunt Asociat Unic si Administrator , doresc sa introduc 3 Asociati noi din care unul sa fie Adminstrator si eu sa ies defintiv din ... (vezi toată discuția)
Probleme cu contractul de cesiune parti sociale kicsi75 kicsi75 La Registrul Comertului s-au depus: contractul de cesiune parti sociale si Actul aditional la Actul constitutiv al firmei. Din raportul istoric al firmei ( de ... (vezi toată discuția)
Schimbare de asociat rotaru mihaela rotaru mihaela Vreau sa preiau o firma si ma intereseaza ce documente trebuiesc intocmite!Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)