avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Introducere de Asociati noi si Administrator nou in ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Introducere de Asociati noi si Administrator nou in SRL si iesirea mea din SRL

Buna, Detin un SRL , unde sunt Asociat Unic si Administrator , doresc sa introduc 3 Asociati noi din care unul sa fie Adminstrator si eu sa ies defintiv din societate.
Cel mai recent răspuns: prichindesa , utilizator 10:11, 1 Februarie 2020
Bună ziua.

Modificările pe care doriți să le aduceți societății se pot face printr-o Decizie a Asociatului Unic, în urma căreia se va modifica și Actul Constitutiv al societății.
Actele necesare pentru înregistrarea mențiunii ar fi următoarele: Decizia, Actul Constitutiv Actualizat, Declarații din partea asociaților și a noului administrator (pe proprie răspundere, prin care arată că îndeplinesc condițiile legale pentru a deține această calitate în firmă), specimen de semnătură al noului administrator, Contract de cesiune părți sociale între dvs. și cei 3 asociați.
Inițial, la Registrul Comerțului, se va depune un dosar ce conține doar Decizia, spre a fi publicată în Monitorul Oficial. După publicarea în Monitor, se așteaptă 30 zile, pentru a se vedea dacă se face vreo opoziție la decizia dvs.
Ulterior, dacă nu se face vreo opoziție, se pot depune și celelalte acte, care, dacă sunt corect întocmite și nu există probleme la înregistrarea în Registrul Comerțului, procedura ar fi finalizată în cca 5 zile de la înregistrare.

Vă recomand să apelați la serviciile unui avocat, pentru ca lucrurile să meargă așa cum vă doriți și procedura să fie finalizată în cel mai scurt timp posibil.

Cu stimă, Av. Hulea Ionuț-Marius.
Buna,
As dori sa folosesc varianta cu marirea de capital -este mult mai scurta ca termen . Ce imi recomandati ? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori sa preiau firma unui amic mihacristea mihacristea As dori sa preiau firma unui amic (el pleaca din tara). Ce pasi am de urmat este nevoie de avocat sau de instanta? Firma nu are datori toate actele sunt in ... (vezi toată discuția)
Vanzare firma lenuivan lenuivan vreau sa vand o firma la care sunt asociat unic, in patrimoniu nu mai am niciun bun(am avut o masina ptr transport dar am vandut-o) Ce acte tb sa intocmesc? - (vezi toată discuția)
Un srl poate avea inca un reprezentant legal? medical.class@yahoo.com medical.class@yahoo.com Buna seara! Un SRL cu asociat unic, care este si administrator si reprezentant legal, poate avea inca un reprezentant legal, numit la ONRC ? Multumesc! (vezi toată discuția)