avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Un SRL poate avea inca un reprezentant legal?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Un SRL poate avea inca un reprezentant legal?

Buna seara!
Un SRL cu asociat unic, care este si administrator si reprezentant legal, poate avea inca un reprezentant legal, numit la ONRC ?
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 31 Ianuarie 2022
george-neagu, moderator
Bună seara.

Un S.R.L. este reprezentat legal de administrator și nu de asociat, iar nr. administratorilor nu este limitat la 1. În funcție de specificul activității firmei, aceasta poate avea mai mulți administratori, cărora ar fi bine să li se ofere puteri limitate. Astfel, fiecare dintre administratorii numiți de firmă poate avea anumite atribuții, în funcție de specializare și de necesitățile firmei.
Pentru a putea îndeplini activități în firmă și în numele firmei, aceștia trebuie numiți prin Decizia Asociatului Unic, iar modificările să fie înregistrate la Registrul Comerțului, altfel actele semnate de aceștia nu pot produce efecte juridice.

Cu stimă,
Av. Hulea Ionuț-Marius
Da, stiu ca poate avea mai multi administratori. Eu as fi vrut sa numesc inca un reprezentant legal in relatia cu casa de asigurari,
Multumesc
Bună seara,

Astfel cum v-am spus mai sus, fie îl numiți ca și administrator, prin Decizia Asociatului Unic și actualizarea Actului Constitutiv, fie societatea (prin administrator) semnează un Contract de mandat cu persoana respectivă, al cărui obiect să fie bine determinat (relația cu Casa de Asigurări).

Cu stimă,
Av. Hulea Ionuț-Marius

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl - caen si administrator paul13andrei paul13andrei Ca o firma srl sa aiba caen pe servicii medicale si sa elibereze facturi pentru servicii medicale, e nevoie ca administratorul sa fie neaparat doctor? (vezi toată discuția)
Condamnat penal, poate detine srl ? Evoremaps Evoremaps Buna ziua, am o condamnare penala cu suspendare, de aproximativ 10 ani, pentru conducere fara permis. In prezent, doresc sa devin asociat unic si administrator ... (vezi toată discuția)
Introducere de asociati noi si administrator nou in srl si iesirea mea din srl prichindesa prichindesa Buna, Detin un SRL , unde sunt Asociat Unic si Administrator , doresc sa introduc 3 Asociati noi din care unul sa fie Adminstrator si eu sa ies defintiv din ... (vezi toată discuția)