Buna ziua.
1. Doresc sa cumpar o afacere ( forma de organizare este SRL ) si vreau sa stiu care este procedura juridica ce trebuie urmata in acest caz - ce acte se intocmesc, unde se depun, etc.
2. In cazul in care devin asociat unic si administrator al unui SRL mai pot primi indemnizatia de crestere copil?
Multumesc.
Procedura pe care o veti urma este cea a cesiunii de creanta. Pasii sunt urmatorii:
1. Se va intruni AGA societatii in cauza si se va decide cesionarea tuturor partilor sociale catre Dvs., eventual si numirea Dvs. in functia de administrator al societatii.
2. Aceasta hotarare AGA se publica in monitorul oficial, fapt pentru care va veti adresa regsitrului comertului.
3. Dupa trecerea termenului de 30 de zile de la publicare in monitrorul oficial a hotararii AGA de cesiune, va veti adresa din nou registrului comertului cu urmatoarele documente:
-hotararea AGa in original
-dovada publicarii la monitorul oficial
-act constitutiv actualizat in original
-declaratiile de asociat si administrator, date in forma autentica, in original
-specimenul de semnatura al administratorului, in original
-cazier judiciar al asociatului si administratorului, in original
-copii CI pentru asociat si administrator
-cereri, declaratia model 3.III, taxe
Primirea indemnizatiei pentru cresterea copilului nu va inceta cat timp nu veti obtine dividende din calitatea de asociat
Multumesc pentru informatiile la obiect. Mai am o singura nelamurire. In care dintre etapele enuntate se face plata? Iar in legatura cu indemnizatia, conform legii, mai am dreptul la plata acesteia pana in luna februarie 2014. Trebuie mentionat in actul constitutiv ca nu se obtin dividende? Sau mai exact, se poate mentiona ca pana in luna februarie nu voi obtine dividende?Multumesc
Plata contravalorii partilor sociale se face la data incheierii contractului de cesiune, care poate coincide cu data hotararii aga ce urmeaza a se publica la monitorul oficial.
Puteti alege si alte variante, spre exemplu: plata in transe la data publicarii hotararii aga si la data inregistrarii cesiunii la registrul comertului sau orice alte variante va sunt la indemana.
In actul constitutiv nu se mentioneaza data la care se vor ridica dividente; acestea se vor acorda doar daca societatea realizeaza venituri si este pe profit. si in acest caz, daca asociatul decide ca dividendele sa fie reinvestite,a cestea nu se vor distribui.
Valoarea dividendelor va fi cunoscuta doar la incheierea anului fiscal.