avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesiune parti sociale catre o persoana dinafara ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesiune parti sociale catre o persoana dinafara societatii. Nelamuriri.

Pentru transmitere parti sociale catre o persoana dinafara societatii, am inteles ca se publica aga in Monitorul Oficial.
1. De unde se obtine dovada publicarii in MO?
2. In faza a II a se publica aceiasi aga ca in prima faza?
3. De unde se obtine cazierul fiscal pentru persoana care intra in societate?
4. Care este costul total al taxelor la Registrul Comertului pentru cesiune?
5. Cat timp este valabila o procura in care nu se specifica un anumit termen?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: adela05 , utilizator 14:57, 7 Ianuarie 2014
Buna ziua,
1. Dovada publicarii, daca este vorba despre o hotarare AGA veche, o obtineti fie de la M.of. cautand anuntul respectiv fie de la Registrul comertului, cel care trimite spre publicare acea hotarare AGA.
2. Ce intelegeti prin faza a II-a?
3. Cazierul fiscal pentru cei care intra in societate se obtin de la registrul comertului in momentul in care se depune solicitarea de modificare a actionariatului.
4. costul taxelor pentru cesiune nu este unul fix el depinzand de numarul de caractere ce urmeaza a fi publicate in Monitorul Oficial adica de marimea hotararii aga ce se publica.
5. De obicei procurile au specificat un termen de valabilitate. In situatia in care nu exista un asemenea termen si nici specificatia "pe perioada nedeterminata' acea procura este valabila un an. nu exista un termen strict ci o cutuma in acest sens.
2. Da, se va depune aceeasi hotarare AGA, anexand dovada publicarii in MOf.
5. Daca nu este specificat un termen de valabilitate procura este valabila 3 ani conform NCC / pana la indeplinirea mandatului / revocare.
M-am exprimat in sensul ca sunt 2 faze pentru cesiune, deoarece persoana care intra in societate in urma cesiunii este un tert, motiv pentru care, in prima faza, trebuie depusa la ORC AGA in care se hot cesiunea, spre a fi publicata in MO. Apoi, in faza a doua, se depune la ORC Actul Constitutiv Actualizat, AGA, dovada publicarii in MO, Ctr Cesiune, copie act de identitate a noului asociat. Va rog sa ma corectati daca gresesc.
Ideea este ca nu mai stiu care sunt taxele. Aproximativ, cam cat ar costa toata procedura? Mentionez ca AGA are 1900 caractere cu spatii.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare/vinzare firma ContSters262343 ContSters262343 Buna Ziua, As dori sa stiu pasii stricti de urmat pentru a putea cesiona/vinde firma mea, tot ce stiu este ca se realizeaza prin registrul comertului . ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale_acte obligatorii? nicoleta_85 nicoleta_85 la o cesiune de parti sociale este necesara si intocmirea unui [b]act aditional la actul constitutiv[/b]? in conditiile in care se face contract de cesiune, ... (vezi toată discuția)
Modificari act constitutiv srl Nata88 Nata88 Buna ziua, As dori informatii/raspunsuri la urmatoarea situatie: Societate comerciala SRL, asociat unic, declarata inactiva, din data de 02.03.2016, ... (vezi toată discuția)