avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Modificari Act constitutiv SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Modificari Act constitutiv SRL

Buna ziua,

As dori informatii/raspunsuri la urmatoarea situatie:

Societate comerciala SRL, asociat unic, declarata inactiva, din data de 02.03.2016, motivul - expirarea contractului de inchiriere.

1) Care este procedura de reactivare firma?

2) Se poate de facut modificari ale Actului constitutiv (modificare denumire, sediu, activitate principala, cod CAEN, administrator, cesiune parti sociale), depunand un singur dosar cu Decizie Unica a Asociatului si dovada publicarii Decizia Unica a Asociatului in Monitorul Oficial pentru cesiune parti sociale.

3) In cat timp poti avea dovada publicarii unei hotarari AGA/Decizie unica in Monitorul Oficial

4) Este nevoie de CONTRACT DE CESIUNE, daca se cedeaza 50% din partile sociale unei persoane terte, iar actul modificator conţine toate clauzele referitoare la drepturile şi obligaţiile cedenţilor şi cesionarilor şi a fost semnat şi de aceştia,

5) Daca se modifica denumirea societatii, avand dovada rezervarii ce se va trece in urmatoarele acte: contract de inchiriere, declaratie model 3, cerere ANAF, etc. denumirea cea noua sau cea veche. Este valabil si pentru sediu?

Multumesc anticipat,
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2019
Nata88, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carmen Matei , Avocat 14:56, 28 Ianuarie 2019
Buna ziua!

Societatea Dvs. si-a suspendat activitatea sau are sediul social expirat?

Daca v-ati suspendat activitatea firmei va fi nevoie de o decizie a unicului asociat de reluare a activitatii societatii, iar apoi sa efectuati celelalte modificari.

Daca a fost expirat sediul social, va trebui fie sa incheiati un act aditional la contractul initial de prelungire a duratei sediului social, fie sa incheiati un nou contract de inchiriere sau comodat.

Puteti efectua cate modificari doriti in cuprinsul Actului constitutiv, insa orice modificare se realizeaza prin hotarare AGA / decizie a unicului asociat inreigstrata la Oficiul Registrului Comertului (ORC).

Modificarile despre care ati facut mentiune pot sa fie realizate si intr-o singura etapa (daca s-ar merge pe alta varianta cu modificarile specificate de Dvs, iar rezultatul sa fie acelasi) sau in doua etape - daca este vorba de cesiune de parti sociale catre o persoana neasociata.

In a doua etapa se depune dovada publicarii in Monitorul Oficial.

In principiu, dovada publicarii se obtine in termen de 45 zile (aceasta este practica ORC).

In trecut, depunerea Contractul de cesiune era necesar, astazi este optional. Daca doriti, il puteti inregistra la ORC odata cu depunerea celorlalte documente.

In cuprinsul Contractului de inchiriere si unele formulare ORC se mentioneaza actuala denumire a societatii, iar pe declaratia model 3 se trece noul sediul social.

Daca aveti nevoie de ajutor, il puteti solicita.

O zi frumoasa!
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2019
Carmen Matei, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare asociat florens florens Buna seara. Eu persoana fizica, sunt asociat la o firma ce are doi asociati si mai sunt asociat la o firma care are un singur asociat. Am decis ca firma la ... (vezi toată discuția)
Vanzare firma lenuivan lenuivan vreau sa vand o firma la care sunt asociat unic, in patrimoniu nu mai am niciun bun(am avut o masina ptr transport dar am vandut-o) Ce acte tb sa intocmesc? - (vezi toată discuția)
Schimbare sediu social si asociat unic ilmir ilmir Buna seara Am si eu o problema vreau sa preiau firma tatalui meu si sa ii mut sediu in alt judet daca imi poate spune si mie ce pasi trebuie sa parcurg caci ... (vezi toată discuția)