avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Schimbare sediu social si asociat unic
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Schimbare sediu social si asociat unic

Buna seara
Am si eu o problema vreau sa preiau firma tatalui meu si sa ii mut sediu in alt judet daca imi poate spune si mie ce pasi trebuie sa parcurg caci pe net fiecare e cu opinia lui iar la registru comertului sibiu singurul raspuns a fost ca tanti de acolo mia dat o carte de vizita de la o firma privata ce se ocupa cu asa ceva, asa ca aici fiind un forum de juristi sper sa pot obtine un raspuns profesionist si detaliat.
Mii de multumiri pt raspunsuri
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 07:41, 26 Noiembrie 2012
Mutarea unei societati la un alt sediu social se face la Registrul Comertului si te poate costa pana la 800 de lei, daca noul sediu va fi stabilit intr-un alt judet.
Trebuie modificate actul constitutiv al societatii, certificatul unic de inregistrare, precum si orice alte certificate care atesta functionarea firmei.
Sediul social poate fi mutat in alt judet, printr-o solicitare adresata Registrului Comertului.

Iti trebuie :Actul constitutiv actualizat;
Hotararea AGA;
Certificat si adeverinta sediu social, obtinute de la Administratia Financiara;
Certificatul de inregistrare in original;
Documentul (contract comodat, contract inchiriere) care atesta dreptul de folosinta asupra imobilului cu destinatie de sediu social, inregistrat la Administratia pe raza careia se afla acest imobil;
Acordul comitetului executiv al asociatiei de proprietari, precum si a patru vecini (in cazul in care sediul social este intr-un bloc de locuinte;
Cerere de inregistrare, in original;
Declaratia-tip pe propria raspundere, in original, semnata de asociati sau de administratori din care sa rezulte, dupa caz, ca:- persoana juridica nu desfasoara, la sediul social, activitatile declarate, o perioada de maximum 3 ani;
- persoana juridica indeplineste conditiile de functionare prevazute de legislatia specifica in domeniul sanitar, sanitar veterinar, protectiei mediului si protectiei muncii, pentru activitatile precizate in declaratia-tip.

Pentru schimbare asociat : Schimbarea administratorului unei firme se înregistrează la Registrul Comerţului şi presupune următoarele etape :
1.Întrunirea AGA care elaborează Hotărârea prin care se înlocuieşte administratorul.E suficientă decizia, în cazul asociatului unic .
2.Modificarea actului constitutiv al societăţii (statut)la articolul privind administratorul,prin act adiţional,autentificat la notariat.
Apoi, la ONRC,se depun următoarele documente :
a) Cerere de înregistrare (original);-site ONRC
b) Actul modificator al actului constitutiv: hotărârea adunării generale a asociaţilor / decizia asociatului unic sau actul adiţional la actul constitutiv) (original);
c) Actul constitutiv actualizat(autentificat)
d) Declaraţiile date pe proprie răspundere de către noul administrator din care să rezulte că acceptă numirea şi că îndeplineşte condiţiile legale pentru deţinerea acestei calităţi (original);
e) Actele de identitate ale noului administrator (copie certificată);
f) Certificatele de cazier fiscal. Acesta se obţine de către Reg Comerţului care taxează acest serviciu ,primind de la ANAF formatul electronic al cazierului .
g)Specimenul de semnătură ale administratorului care se dă la registrul comerţului în faţa unei persoane competente - director, persoana desemnată, alt funcţionar căruia i s-a delegat această atribuţie – gratuit, pe un formular tipizat, sau în formă autentică la notar

În situaţia în care administratorul desemnat trebuie să îndeplinească anumite condiţii prevăzute de legi speciale(societăţi medicale,de expertiză contabilă etc) trebuie adăugate la dosar şi avizele prealabile prevăzute de legile speciale (original), precum şi o împuternicire specială, în formă autentică, avocaţială sau delegaţie pentru persoanele desemnate să îndeplinească formalităţile legale.
În cazul firmelor străine, este nevoie şi de actul de înregistrare al persoanelor juridice române care deţin calitatea de administrator, în copie certificată şi original însoţit de traducerea realizată de un traducător autorizat a cărui semnătură este legalizată de un notar public;







Mii de multumiri .
1 Pot face ambele in acelasi timp ca sa nu public 2 hotariri in monitorul oficial si sa nu fac 2 modificari succesive de statut?

www.avocatnet.ro/UserFiles/a...


In cazul in care mutarea sediului social se face intr-un alt judet, firma va fi radiata automat din judetul in care a fost initial inregistrata.

Si inca o chestie. Pe situl ONRC la explicati pt actul modificator apare urmatoarea mentiune:

2. Actul modificator poate fi autentificat de notarul public, poate fi atestat de avocat în condiţiile Legii nr. 51/1995, modificată,
poate conţine darea de dată certă a notarului public sau a serviciului de asistenţă din cadrul ORC, poate fi încheiat sub
semnătură privată;
forma autentică a actului modificator este obligatorie în cazul SNC sau SCS.[


Adica il pot face eu acasa????
il faceti dumneavoastra dar trebuie autentificat de avocat sau notar. Daca tot platiti mai bine ii lasati sa o faca ei ( avocatul sau notarul).

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale srl Jurist TM Jurist TM In cazul in care cei doi asociati dintr-un SRL cesioneaza toate partile sociale catre doua persoane ( noii asociati ai SRL-ului), ce acte sunt necesare pentru ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale Cristina Vasile Cristina Vasile La un srl, cei doi asociati din care unul este si administrator vor sa cesioneze partile sociale unei terte persoane care sa fie asociat unic si ... (vezi toată discuția)
Cesionare actiuni daniela2500 daniela2500 am fost la avocat si am facut uncontract de cesiune parti sociale catre asociata mea si care atentie avocata unde am fostnu si-a pus stampila nu stiu cum o ... (vezi toată discuția)