avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesionare actiuni
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesionare actiuni

am fost la avocat si am facut uncontract de cesiune parti sociale catre asociata mea si care atentie avocata unde am fostnu si-a pus stampila nu stiu cum o cheama contractul este semnat de asociata mea si mine eu mai am vreo obligatie fata de societate? sediul social a fost trecut la adresa unde locuiesc parintii mei acum 4 ani cind s-a infiintat societatea dar nu a fost facut contract de comodare ce pot face pt ca sediul sa nu mai figureze la adresa parintilor? avocata a explicat ca actul de cedare actiuni este privat puteti sa ma lamuriti?
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 22:01, 25 Iunie 2008
Faptul ca actul e redactat de avocat nu inseamna ca trebuie sa fie si atestat de avocat. Contractele sunt, in general, valabile si fara vreo forma speciala, cum e atestarea, ceea ce inseamna ca raman acte sub semnatura privata, nu acte private. Nu e nimic in neregula cu asta. Ce nu inteleg eu e de ce, daca tot era avocata dvs, nu ati intrebat-o ce reprezinta actul acela si care sunt formalitatile.

In privinta sediului nu prea puteti face nimic daca a fost deja inregistrata cesiunea la registrul comertului.
Buna ziua!
In primul rand, contractul de cesiune trebuie IN MOD OBLIGATORIU intocmit ni forma autentica (la notariat) sau atestat (de care un avocat).
Contractul facut sub semnatura privata nu este acceptat la registrul comertului, deci cesiunea dvs. nu va putea fi inregistrata (nu va putea fi opozabila catre terti).
In al doilea rand, inainte de actul de cesiune trebuia facuta o hotarare AGA prin care sa decideti cesiunea. Numai in baza acestei hotarari notarul sau avocatul are dreptul sa va faca contractul de cesiune. In acea hotarare trebuia sa mentionati si schimbarea sediului de la parintii dvs. la celalalt asociat, astfel incat sa nu mai fie sediul firmai la adresa de pana acum.
Dupa aceste acte, se intocmeste un act constitutiv actualizat, fara de care nu puteti inregistra modificarea la registrul comertului.
Pentru detalii, puteti apela GRATUIT la cabinetul nostru pentru o consultatie asupra actelor necesare si procedurii ce trebuie urmata in cazul cesiunii.
Cu stima,
av. Silviu Serban
birouavocatura a scris:
In primul rand, contractul de cesiune trebuie IN MOD OBLIGATORIU intocmit ni forma autentica (la notariat) sau atestat (de care un avocat).

Serios? Pe ce temei? :-/

Contractul facut sub semnatura privata nu este acceptat la registrul comertului, deci cesiunea dvs. nu va putea fi inregistrata (nu va putea fi opozabila catre terti).

Sa fim seriosi! Nu stiu unde ati incercat asta si a fost respinsa cererea (de judecator, bineinteles, nu vorbim de referenti), dar in multe judete pe unde am avut eu treaba nu a fost nicio problema. De altfel, si in ghidul de formalitati ONRC e specificata forma sub semnatura privata.

In al doilea rand, inainte de actul de cesiune trebuia facuta o hotarare AGA prin care sa decideti cesiunea.

Devine din ce in ce mai interesant! Pai ce, societatea decide ceiunea partilor sociale sau fiecare asociat in parte? Daca va refereati la acordul a cel putin 3/4 din asociati pentru vanzare, aceea e catre TERTI, iar aici utilizatorul a specificat ca vinde asociatei. Nu e nevoie de nicio AGA inainte de cesiune, ci abia dupa, ca sa se ia act de schimbarile intervenite si eventual pentru a suplini cerinta prezentarii contractului de cesiune la registru.

In acea hotarare trebuia sa mentionati si schimbarea sediului de la parintii dvs. la celalalt asociat, astfel incat sa nu mai fie sediul firmai la adresa de pana acum.

Asta nu are legatura cu cesiunea, se poate face separat inainte de cesiune intrucat nu se face AGA. Oricum nu mai e cazul, insa poate a expirat perioada stabilita initial pt sediu.

Pentru detalii, puteti apela GRATUIT la cabinetul nostru pentru o consultatie asupra actelor necesare si procedurii ce trebuie urmata in cazul cesiunii.

Poate n-ati inteles desi am repetat deja: asemenea practici de racolare a clinetilor nu sunt permise pe forum. Persoana careia ii raspundeti va poate contacta singura, daca considera necesar. La fel de bine se poate uita gratuit pe site-ul ONRC: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale srl Jurist TM Jurist TM In cazul in care cei doi asociati dintr-un SRL cesioneaza toate partile sociale catre doua persoane ( noii asociati ai SRL-ului), ce acte sunt necesare pentru ... (vezi toată discuția)
Schimbare sediu social si asociat unic ilmir ilmir Buna seara Am si eu o problema vreau sa preiau firma tatalui meu si sa ii mut sediu in alt judet daca imi poate spune si mie ce pasi trebuie sa parcurg caci ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ii cedez sotului partile mele sociale si sa fie el administratorul societatii. Alexalivia Alexalivia buna seara. in 2018 am intrat intr.un srl ca asociat cu 50% si administrator.tot la acest srl am si lucrat ca angajata. dupa ce am inchis punctul de lucru, ... (vezi toată discuția)