avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vreau sa ii cedez sotului partile mele sociale si sa ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vreau sa ii cedez sotului partile mele sociale si sa fie el administratorul societatii.

buna seara. in 2018 am intrat intr.un srl ca asociat cu 50% si administrator.tot la acest srl am si lucrat ca angajata. dupa ce am inchis punctul de lucru, m-am reangajat si timpul nu mi-a mai permis sa rezolv situatia societatii atat la ANAF cat si ONRC. Sotul meu are si el calitatea de asociat cu 50% in cadrul aceleiasi societati, insa am decis impreuna sa reprezint eu firma ca administrator pentru ca el dorea un credit bancar si avand functie de conducere, banca i-ar fi cerut documente in plus si ar fi fost mult mai complicat.
Acum, eu as dori sa ii cedez partile mele sociale si sa fie el administratorul societatii.
Care este ordinea actiunilor ce trebuiesc intreprinse in vederea realizarii acestor modificari? Mentionez ca la intrarea mea in srl s-a ocupat un jurist de toata documentatia si de tot ce tine plati catre onrc etc. Practic eu doar am citit si am semnat actele modificarii.
Avand in vedere ca nu am mai avut pana acum experiente de acest gen, as dori sa stiu daca este o procedura dificila sau as putea rezolva singura atat cu redactarea documentatiei cat si depunerea ei la registru.
Ce costuri sunt pentru o astfel de modificare? Cesionare si modificare administrator. Din cate am mai citit pe internet ar fi nevoie de o aga prin care eu si sotul hotaram cele ce urmeaza a fi modificate, un contract de cesiune prin care eu cedez total partile sociale si actul constitutiv actualizat.
Doar acestea sunt necesare?
In actul constitutiv actualizat, dupa hotararea AGA, va fi trecut doar sotul ca asociat unic si administrator? Eu practic nu ar trebui sa mai semnez actul nu?
O alta intrebare este in legatura cu persoana care va trebui sa depuna documentatia la ONRC. Mai pot eu sa depun sau va trebui sa mearga sotul?
Firma aceasta are si o implicare intr-un dosar cu Urban SA, stadiul dosarului fiind pe fond iar materia civil. Din cate stim noi am reziliat ctr de salubritate, insa acestia au apelat la BEJ carora le-a fost admisa cererea de incuviintare executare silita. Mai multe nu stim pt ca nu am primit nimic acasa, inca. In aceasta situatie, s-ar accepta de cei de la Onrc modificarea privind administratorul? Si daca s-ar accepta, eu as mai avea o obligatie dupa iesirea din societate?

Orice cunoasteti in plus si credeti ca m-ar putea ajuta ar fi binevenit.

Va multumesc anticipat pentru rabdarea de a citi integral.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Decembrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Avocat Sebastian Murariu , Avocat 12:27, 29 Ianuarie 2021
Buna seara,

Contractul de cesiune cu cesiunea părtilor sociale. Aga cu 1. se ia act de cesiune 2. sotul detine 100% din partile sociale ale societatii, 3. se revoca din functia de administrator doamna X. 4. se numeste in functia de administrator cu puteri depline sotul. 5. se actualizeaza actul constitutiv. Semnați amândoi.

Creditorii pot face opoziție. Vor avea nevoie să-și dovedească opoziția pentru a fi admisă.
multumesc mult pentru raspuns. astfel, pe documentul actului constitutiv actualizat vom semna amandoi din cate inteleg. iar pentru depunerea documentatiei cine ar trebui sa se prezinte la ONRC pt depunerea lor? noul administrator sau oricare din asociatii existenti pana la publicarea in monitor a modificarii?
Buna seara,

De redactarea documentelor se poate ocupa un avocat ce are si competenta depunerii ptr dvs. a documentelor necesare la ONRC.Daca va ocupati personal de problema asta cu siguranta se poate prezenta la ONRC oricare dintre dvs , avand o imputernicire.
buna seara si multumesc mult pentru raspuns. imputernicire de mana facuta intre noi sau prin procura?
Imputernicire sub semnatura privata.Plus toate documentele ptr cesiune corect intocmite.

Alte discuții în legătură

Modificare statut srl santiri13 santiri13 Buna ! Am si eu o intrebare scurta ca pe la noi prin Sibiu citi oameni atitea pareri. Vreau sa preiau un srl al tatalui meu si trebuie sa ii schimb asociatul, ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale srl Jurist TM Jurist TM In cazul in care cei doi asociati dintr-un SRL cesioneaza toate partile sociale catre doua persoane ( noii asociati ai SRL-ului), ce acte sunt necesare pentru ... (vezi toată discuția)
Schimbare sediu social si asociat unic ilmir ilmir Buna seara Am si eu o problema vreau sa preiau firma tatalui meu si sa ii mut sediu in alt judet daca imi poate spune si mie ce pasi trebuie sa parcurg caci ... (vezi toată discuția)