avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cum pot preda leasingul de pe firma catre altcineva?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cum pot preda leasingul de pe firma catre altcineva?

Am o societate de transport avand in dotare doua capuri tractor achizitionate in sistem de leasing extern.
Care sunt procedurile de urmat pentru a preda leasing-urile catre o alta persoana(fizica sau juridica)?
Daca vand societatea trebuie mers si la finantatorii de leasing? sau trebuie mersla ei doar in cazul in care vand bunurile achizitionate in sistem leasing?
Cel mai recent răspuns: HIMHIM , utilizator 21:59, 28 Octombrie 2011
Daca vindeti societatea, obligatia de a plati ratele va exista in continuare, cu aceleasi efecte.
Nu puteti vinde bunurile in leasing, pt ca nu sunteti proprietar, sunteti doar utilizator. In aceasta calitate, puteti cesiona contractele doar cu acordul firmei de leasing, care va analiza dosarul noului utilizator si, dupa aprobare, va emite contractele de cesiune, pe care le veti semna toate trei partile: dvs. in calitate de fost utilizator, firma de leasing si noul utilizator. De-abia atunci predati bunurile.
obligatia de a plati ratele revine celui care cumpara societatea, nu?leasingul fiind pe societate...
m-am exprimat gresit..stiu ca bunurile in leasing nu se pot vinde, dar preluarea lor de catre o alta persoana juridica se poate, nu?
Contractele raman pe societate, dar sigur ati semnat ca fidejusor, in calitate de actionar unic sau administrator. Daca nu plateste noul patron, pe dvs. va executa silit, atentie.
Se poate doar cesiona, in conditiile pe care le-am spus mai sus.
multumesc frumos pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transmiterea proprietatii asupra obiectului contractului de leasing catre un alt cumparator JORIDA JORIDA O intrebare in materie de leasing: Mai sunt cateva rate de achitat in baza graficului de rambursare la contractul cu o societate de leasing si se doreste la ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale societate comerciala ancutzahofer ancutzahofer Buna ziua, Va rog frumos daca poate cineva sa ma ajute cu un raspuns. Pot vinde o societate comerciala daca am in patrimoniul ei o masina achizitionata in ... (vezi toată discuția)
Cesionare de societate impreuna cu bunuri Levy2 Levy2 Am fost administrator al unei societati care detinea autoturisme in leasing. Eu, personal am semnat contractul de leasing in calitate de administrator, dupa o ... (vezi toată discuția)