avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... transmiterea proprietatii asupra obiectului ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

transmiterea proprietatii asupra obiectului contractului de leasing catre un alt cumparator

O intrebare in materie de leasing: Mai sunt cateva rate de achitat in baza graficului de rambursare la contractul cu o societate de leasing si se doreste la sfarsitul perioadei de leasing ca obiectul (autoturismul )sa ii fie transmis unei alte persoane juridice decat utilizatorul (la ambele este actionar majoritar ac. persoana fizica).
In contractul de leasing nu apare vreo mentiune in acest sens.
Evitam o cesiune in cursul derularii contractului sau o modalitate de transfer a proprietatii dupa incetarea contractului.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 04:30, 16 Februarie 2011
Daca nu doriti nici cesiune nici alta modalitate de transfer, nu va ramane decat sa inmatriculati autoturismul pe numele utilizatorului si sa il vindeti ulterior celeilalte pj.
daca nu vreti sa-l cesionati, il cumpara utilizatorul si il vinde

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare leasing simomagda simomagda un autoturism in leasing poate fi cesionat unei societati, la achitarea integrala a acestuia ? ce documente sunt necesare pt.a fi transcris pe societate ? (vezi toată discuția)
Aplicare corecta a o.g. 34 /11.04.2009 Cornelia Tulpan Cornelia Tulpan In conformitate cu Circulara nr.341061/15.05.2009, transmisa de M.F. in teritoriu, tuturor D.G.F.P. judetene, s-au facut urmatoarele precizari: 1) ... (vezi toată discuția)
Acte necesare preluare leasing cstelian cstelian Am convenit cu o persoana juridica sa platesc eu ce-a mai ramas din ratele de leasing la o masina fara cesiunea contractului. Cu alte cuvinte eu platesc ... (vezi toată discuția)