Am fost administrator al unei societati care detinea autoturisme in leasing. Eu, personal am semnat contractul de leasing in calitate de administrator, dupa o vreme din probleme financiare s-au cesionat partile sociale ale societatii si s-au predat autoturismele in cauza noului proprietar. Dupa cesionarea societatii autoturismele au disparut de la noul proprietar(noul proprietar nu a instiintat societatea de leasing de preluarea societatii si a autoturismelor). Dupa cateva luni mai tarziu m-am trezit cu plangeri penale impotriva mea pentru inselaciune(pretinzand ca am vandut autoturismele) si fiind inceput urmarirea penala impotriva mea. In contractul de leasing nu a aparut nicaieri ca nu am voie sa cesionez societatea, iar autoturismele au ramas in proprietatea societatii(nu s-a facut modificare in contractul de leasing). Ce e de facut in situatia asta?
Sa consultati un avocat care va va citi cu atentie actul de infiintare al societatii, obligatiile si intinderile atributiilor administratorului, contractul de leasing si clauzele, contractul de cesiune, daca a existat un proces verbal de predare primire al bunurilor societatii, etc.Faptul ca s-a inceput urmarirea penala impotriva dvs. nu e deloc de neglijat. Trebuie sa aduceti probe in favoarea dvs.