avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesiune parti sociale societate comerciala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesiune parti sociale societate comerciala

Buna ziua,

Va rog frumos daca poate cineva sa ma ajute cu un raspuns.
Pot vinde o societate comerciala daca am in patrimoniul ei o masina achizitionata in leasing fara acordul firmei de leasing?
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: ContSters42711 , utilizator 14:37, 9 Aprilie 2009
Unele firme de leasing si unele banci nu accepta asta.
studiati contractul cu firma de leasing
Din punct de vedere juridic nu este o problema care sa impiedice schimbarea totala a actionariatului (asociatilor) societatii.
"Vinderea" societatii, prin cesionarea actiunilor(partilor sociale) reprezinta un fapt juridic care nu priveste dreptul de optiune a firmei de leasing.
Masina face parte din patrimoniul societatii, care este persoana juridica distincata fata de persoana fizica ori juridica care are calitatea de actionar(asociat) in cadrul respectivei persoane juridice.
Atentie, nu se face o cesionare de contract de leasing!
normal ar trebui sa se poata , este in fond obligatia unitatii , care functioneaza in continuare si dupa cesiune, mai trebuie sa accepte si cesionarul
multumesc mult

Alte discuții în legătură

Cum pot preda leasingul de pe firma catre altcineva? HIMHIM HIMHIM Am o societate de transport avand in dotare doua capuri tractor achizitionate in sistem de leasing extern. Care sunt procedurile de urmat pentru a preda ... (vezi toată discuția)
Cesiune firma liviusss liviusss Buna ziua! Am si eu o intrebare! Nu ma prea pricep la partile economice si legale date de cesionarea unei firme. Pe scurt, am o firma pe care am avut o ... (vezi toată discuția)
Contract creditare societate, cesiune parti sociale andreeacatgirl andreeacatgirl In cazul in care un actionar crediteaza societatea cu sume de bani, iar ulterior vinde firma (cesioneaza partile sociale la valoarea nominala), care e cea mai ... (vezi toată discuția)