avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Activitate tavisor

Activitate tavisor

Răspuns la discuția Probleme avizare dauna
Am fost azi si am discutat cu cineva de la juridic si de la daune de la asiguraratorul meu si in caz de reparatie, epava nu se valorifica deci limita de reparatie este valoarea integrala a masinii la data producerii accidentului. Si un citat din ord5/2010 asl CSA:
"Art. 50. — (1) Despagubirile pentru vehicule nu pot depasi cuantumul pagubei, valoarea vehiculului la data producerii accidentului si nici limita de despagubire prevazuta in polita de asigurare RCA."

Intrucat deja se complica lucrurile am luat decizia de a lua legatura cu un avocat in asigurari cu care sa ma consult. Va multumesc.
Răspuns la discuția Probleme avizare dauna
Totusi am sa incerc intai cu o plangere catre CSA
Răspuns la discuția Probleme avizare dauna
Si atunci care ar fi recoamndarea pentru a putea sa-mi repar masina in suma de peste 75% din valoarea ei dar totusi sub 100%?

Am inteles ca pot sa fac o cerere de despagubire pentru cat imi aloca ei si sa platesc eu din buzunarul meu restul pentru ca apoi sa ii dau in judecata pentru restul de reparatie, ar mai fi si alte variante?
Răspuns la discuția Probleme avizare dauna
Am contactat un cunoscut fost inspector de daune la alt asigurator si mi-a confirmat ca sunt corecte calculele celor de la [editat de admin].

Totusi in calcul sunt doua sume valoarea masinii la accident ~ 4300E si valoarea masinii dupa scaderea epavei(25%) anume 3200E. Cei de la Euroins sustin ca costul maxim al reparatiei este 3200E, persoana cu care am vorbit mi-a zis ca nu este corect. Ar trebui luata prima suma intrucat valoearea reparatie nu trebuie sa depaseasca valoarea masinii la data accidentului.
Răspuns la discuția Probleme avizare dauna
Asa este. Conform art 59 don ord 5/2010 publicata de CAS:

"Art. 59. - (1) În cazul vehiculelor la care se cunosc datele menÑionate la art. 58 alin. (4), pentru stabilirea coeficientului de uzură al vehiculului avariat se caută în tabelul coeficienÑilor de uzură linia corespunzătoare vechimii în exploatare, în ani, si coloana corespunzătoare stării de întretinere medie, la intersectia cărora se va găsi coeficientul de uzură respectiv."

Prin urmare masina ar fi trebuit clasificata la coloana medie nu satisfacatoare. Apoi conform cu Alin 2 se aplica o corectie de 0.5% pentru fiecare 1000km cu care se depaseste media.

Domnul de la asigurari mi-au incadrat masina la satisfacator ceea ce im penalizeaza acoperirea pagubelor cu 8%.
Se da urmatoarea situatie. Am fost accdidentat de catre un individ, urmand sa-mi repar masina la o companie de asigurari cu care vad ca multi au avut probleme. Masina este un model mai vechi si mi-i s-a spus ca doar 120de milioane se apropa deoarece ar depasi 75% din valoarea ei la momentul producerii accidentuului.

Am fost sa verific calculul la inspectoruld e daune si mi-a incadrat masina la stare satisfacatoare ceea ce nu face drepate nici mie nici masinii. Mi-a argumentat ca din cauza km dar km sunt clauza separata si affecteaza in alt mod calculul (cate 0.5% pentru fiecare 1k km peste limita de 15k km pe an). Incadrarea corecta mi-ar acoperi integral reparatia masinii.

Am discutat cu un jurist si mi-a recomandat sa m imi recuperez de la asigurari suma avizata si restul sa o obtin prin proces. Este posibil asa ceva? Si daca da care ar fi pasii ce ar trebui urmati. Precizez ca juristul este doar o cunostinta a unei cunostinte si m-a sfatuit doar in graba.

De asemenea sunt in cautare de un jurist/avocat in acest domeniu din Cluj

Va multumesc