avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Activitate ADRIANA STEFANIA

Activitate ADRIANA STEFANIA

Răspuns la discuția Lasata pe drumuri
Da dar totusi acest om nu va plati in nici un fel ca nu si-a trecut sora pe nicaieri nici moarta nici vie?Cum mai poate mama sa isi recapete drepturile?
Am o problema ce nu pare ca are rezolvare. Astept sfatul unui avocat care chiar se pricepe si care vrea sa lupte intr-un proces ce pentru unii pare anevoios.Mama mea a ramas pe drumuri fara o casa fara bunurile personale si asta datorita unui frate care a uitat de existenta ei . In anul 1993 parintii mei s-au despartit si de atunci eu impreuna cu sora si mama mea am locuit la bunica materna pana cand eu m-am casatorit iar mama cu sora au plecat in Italia (2005-2006).De atunci mama s-a reintors in tara din cand in cand fiind in relatii aparent bune cu fratii ei .In anul 2007 bunica mea adecedat ,mama fiind plecata doar de 1luna in ITALIA nu a mai putut veni la funerarii.Dupa 1 an si sora mamei a decedat,mama a venit la inmormantarea acesteia plecand ulterior.Anul acesta in luna Iunie mama arevenit definitiv in tara.Intoarsa acasa a realizat ca fratii au last-o fara nici un capat de ata .Interesandu-ne am aflat ca fratele mai mare al mamei printr-o actiune judecatoreasca a facut un proces de uzucapiune dobandind toate bunurile bunicii .ASTA CA FARA SA FIE VORBA DE VREO SUCCESIUNE!Greseala lui maxima afost aceea ca pe langa faptul ca nu si-a anuntat sora de actiunile lui a omis (asa a declarat el!!!!)sa o mentioneze in actiunea de uzucapiune ,declarand doar un frate si sotul supravietuitor al surorii decedate si copiii acesteia.Mentionez ca uzucapiunea a avut loc in anul 2011.Astfel mama a ramas si fara casa si fara bunurile personale.De vorbit nu se poate vorbii cu ei deoarece ei doresc sa ii dea o suma cu care aceasta nu isi poate cumpara nimic unde sa locuiasca circa 15000 lei,asta avand in vedere faptul ca in oras o garsoniera costa 30000lei.Mama nu are ce sa mai faca deoarece el a daramat casa batraneasca construindu-si o ditamai vila .Va rugam sa ne spuneti ce este de facut .Multumiri anticipate.
Răspuns la discuția LASATA PE DRUMURI
LA MOARTEA BUNICII CASA NU ERA TRECUTA PE NUMELE NICIUNUIA DINTRE COPII,BUNICA FIIND UNICUL PROPRIETAR DEASEMENI MENTIONEZ CA MAMA NU A FOST ANUNTATA DE DEZBATEREA SUCCESIUNII ACEASTA FACANDU-SE POATE IN LIPSA EI.NOI NU STIM FOARTE MULTE DEOARECE ACEST UNCHI NU NE-A DAT DETALII ANUNTANDU-MA DOAR SA-I IAU LUCRURILE MAMEI DIN CASA PENTRU CA EL VA INCEPE DEMOLAREA LOCUINTEI.
as dori sa va consult intr-o problema:bunica mea decedata acum 4 ani detinea o proprietate care consta intr-o casa cu o suprafata de 90 mp si un teren pe care era casa cu o suprafata de circa 1500mp .In timpul regimului comunist datorita unor probleme doua camere din casa sio parte din teren i-au fost confiscate si cu toate eforturile de a le recupera nu s-a putut ,de aceea bunica mea a fost nevoita ca pe acestea sa plateasca chirie..Mama mea divortata a locuit impreuna cu bunica timp de 11 ani dupa care afost nevoita sa plece in italia.Intre timp dupa 2 ani de la plecarea mamei mele a survenit decesul bunicii .Pe langa mama mea bunica a mai avut inca 3 copii dintre care unul a decedat la un an dupa bunica mea.Unul dintre fratii ramasi in viata a considerat ca lui i se cuvine totul si de aceea a luat decizia de a darama casa si a pune stapanire si pe intreg terenul unde s-a apucat de a face noi constructii.Mentionez ca mama mea nu mai are nici o alta locuinta unde a se duce ei au anuntat-o ca nu are nici un drept acolo.VA RUGAM SA NE DATI UN SFAT CU PRIVIRE LA CE MAI ESTE DE FACUT SI CUM O PUTEM AJUTA DEOARECE EI NICI MACAR NU AU ASTEPTAT CA EA SA SE INTOARCA PENTRU A DEZBATE SUCCESIUNEA.
VA MULTUMESC ANTICIPAT
Răspuns la discuția MOSENIREA -PROBLEMA SARACIEI
ADRIANA STEFANIA a scris:

conteaza perioada de casatorie in defavoarea sau favorea sotiei?
se vor impartii atat garsoniera cat si masina (care este tot pe numele defunctului)?sotia poate sa instraineze din bunuri pana la succesiune?

daca garsoniera este in bucuresti iar fratii sunt in ialomita unde se va merge la notariat pentru declaratia de acceptare?
conteaza perioada de casatorie in defavoarea sau favorea sotiei?
asta cu toate ca sotia supravietuitoare nu este trecuta pe actul de casa si nici nu are decat 5 ani de casatorie?
multumesc pentru sfat dar as vrea sa mai stiu daca a murit pe data de 14 septembrie se incadreaza in vechiul cod civil unde sotia avea un sfert si fratii trei sferturi?
care este primul pas care trebuie facut in aceasta problema? la cat timp dupa moartea fratelui se poate merge la notarit pentru a da declaratia de acceptare a succesiunii?
deasemenea mentionez ca sotia a venit sa discute cu fratii defunctului cerande-le acestora sa faca o delaratie notariala prin care acestia sa renunte la drepturile ce li se cuvin mintindu-i ca ei nu au dreptul decat la un sfert din ceea ce a ramas in urma defunctului