avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lasata pe drumuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lasata pe drumuri

Am o problema ce nu pare ca are rezolvare. Astept sfatul unui avocat care chiar se pricepe si care vrea sa lupte intr-un proces ce pentru unii pare anevoios.Mama mea a ramas pe drumuri fara o casa fara bunurile personale si asta datorita unui frate care a uitat de existenta ei . In anul 1993 parintii mei s-au despartit si de atunci eu impreuna cu sora si mama mea am locuit la bunica materna pana cand eu m-am casatorit iar mama cu sora au plecat in Italia (2005-2006).De atunci mama s-a reintors in tara din cand in cand fiind in relatii aparent bune cu fratii ei .In anul 2007 bunica mea adecedat ,mama fiind plecata doar de 1luna in ITALIA nu a mai putut veni la funerarii.Dupa 1 an si sora mamei a decedat,mama a venit la inmormantarea acesteia plecand ulterior.Anul acesta in luna Iunie mama arevenit definitiv in tara.Intoarsa acasa a realizat ca fratii au last-o fara nici un capat de ata .Interesandu-ne am aflat ca fratele mai mare al mamei printr-o actiune judecatoreasca a facut un proces de uzucapiune dobandind toate bunurile bunicii .ASTA CA FARA SA FIE VORBA DE VREO SUCCESIUNE!Greseala lui maxima afost aceea ca pe langa faptul ca nu si-a anuntat sora de actiunile lui a omis (asa a declarat el!!!!)sa o mentioneze in actiunea de uzucapiune ,declarand doar un frate si sotul supravietuitor al surorii decedate si copiii acesteia.Mentionez ca uzucapiunea a avut loc in anul 2011.Astfel mama a ramas si fara casa si fara bunurile personale.De vorbit nu se poate vorbii cu ei deoarece ei doresc sa ii dea o suma cu care aceasta nu isi poate cumpara nimic unde sa locuiasca circa 15000 lei,asta avand in vedere faptul ca in oras o garsoniera costa 30000lei.Mama nu are ce sa mai faca deoarece el a daramat casa batraneasca construindu-si o ditamai vila .Va rugam sa ne spuneti ce este de facut .Multumiri anticipate.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:36, 23 August 2014
Daca nu a fost mama parte din procesul cu uzucapiunea eu zic ca e greu dar se poate face cate ceva. Aceasta insa, dupa cum ati remarcat si Dvs, presupune un avocat bun si o cercetare atenta a actelor si dosarului.

Eu personal nu pot sa va dau un sfat minune pt ca sunt multe modalitati prin care ati putea rezolva dar alegerea acesteia si cate sanse ar fi de castig nu se poate decat dupa un studiu aprofundat al dosarului.
Da dar totusi acest om nu va plati in nici un fel ca nu si-a trecut sora pe nicaieri nici moarta nici vie?Cum mai poate mama sa isi recapete drepturile?
Pai tocmai asta va spuneam - in principiu se poate rezolva, dar nu exista o reteta miraculoasa gen "va duceti la politie si ziceti abracadabra". Sunt multe solutii posibile (plangeri penale, contestatie in anulare, revizuire, actiune civila de anulare, inclusiv partaj) dar de ales una din ele se poate face doar in deplina cunoastere a situatiei, dupa studiul actelor si al dosarului/dosarelor de instanta.
Credeti ca in urma dezbaterii mostenirii, cota mamei ar fi valorat mai mult de 15 mii , scazand si toate datoriile mostenirii ( adica scazand cheltuielile cu inmormantarea, taxele notariale pt dezbaterea mostenirii ) ?
Sigur a fost proces de uzucapiune ? ce, bunica nu avea acte de proprietate a casei ?
mai e o problema.. ca mama nu a acceptat mostenirea dupa mama ei in timp legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se imparte casa? bejenik bejenik mama a trait in casa cu bunicii,avandu-i in intretinere,i-a inmormantat,iar dupa decesul parintilor mei,unchii din partea mamei vor sa deschida ... (vezi toată discuția)
Mostenire anamaria3678 anamaria3678 Mama mea a facut succesiunea dupa moartea bunicilor numai in ceea ce priveste bunurile existente in mediul urban.La o perioada s a mutat la tara, unde a si ... (vezi toată discuția)
Mostenitorul care plateste taxe si impozite stefaniad stefaniad in temeiul carei legi,mostenitorul care a fost platitor de taxe si impozite la unul dintre bunurile mostenirii,timp de 12 ani.....are anumite avantaje? si daca ... (vezi toată discuția)