avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenitorul care plateste taxe si impozite
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenitorul care plateste taxe si impozite

in temeiul carei legi,mostenitorul care a fost platitor de taxe si impozite la unul dintre bunurile mostenirii,timp de 12 ani.....are anumite avantaje? si daca are avantaje,care sunt acelea?
Cel mai recent răspuns: stefaniad , utilizator 16:58, 18 August 2010
Avantajul il constituie un drept de creanta asupra mostenirii ( denumirea corecta fiind pasiv succesoral).
Titlul de proprietate a fost transmis prin certificatul de mostenitor?
Avantajul este ca mostenitorul detine in proprietateasa bunurile defunctului.
Este normal sa plateasca impozit, avand in vedere ca orice persoana ce detine un bun, acesta este supus taxelor fiscale.
succesiunea nu s-a facut....sa va explic: imobilul plus terenurile pe numele bunicilor mei din partea mamei,reprezinta mostenirea. bunicii au murit....ramanand 2 copii(mama si fratele ei) .acum 1 an jumate a murit si fratele mamei mele(care locuia in casa bunicilor lui,unde nu s-a deschis nici acolo succesiunea) si au ramas 2 copii(fiica lui e plecata in italia,stabilita acolo,cu copil.... si fiiul lui) acum mama,a platit taxe si impozite in ultimii 10 ani la casa parinteasca. stiu ca mostenirea va fi impartita in 3: 1/2 mama,1/4 nepoata ei si 1/4 nepotul. acum.....vreau sa stiu faptul ca a platit taxe si impozite,a reparat casa ...... beneficiaza de vreun avantaj? cu nepoata ei s-a inteles....ii ceda dreptul mamei mele,insa nepotul mamei mele s-a apucat de reclamatii peste reclamatii! si vroiam sa mai intreb,daca nepoata mamei mele nu poate ajunge la proces,poate face o procura la notar in italia si s-o trimita prin fax...iar noi s-o traducem in romana,credeti ca va fi recunoscuta? ce sfat imi dati?
poate nepoata mamei dvs sa trimita o procura speciala din italia tradusa in limba romana. v-ar fi de mare folos daca deschideti actiune in instanta pt partajul succesoral.
si daca ea nu se prezinta si nu trimite procura,dreptul ei va fi preluat de fratele ei? va multumesc mult

Alte discuții în legătură

Mostenire Donici Daniela Donici Daniela Buna seara.Mama mea e singurul dintre cei trei copii ai bunicilor ,care este in viata.bunicii au decedati.sora si fratele au decedat si ei.din parte lor,dupa ... (vezi toată discuția)
Proces anulare act succesiune cristea adi cristea adi buna ziua tuturor. sunt noua pe acest site pt ca am o problema si m-am gandit ca poate cineva stie sa-mi dea un raspuns. in 1993 bunica mea a murit.ea avea 5 ... (vezi toată discuția)
Problema mostenitori Eky11 Eky11 Buna ziua! Vin cu urmatoarea situatie: suntem 3 mostenitori: 2 frati(unchii mei) si eu, unicul copil-nepoata(tatal a murit). Se vor face 3 dezbateri: 1 dupa ... (vezi toată discuția)