avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna seara.Mama mea e singurul dintre cei trei copii ai bunicilor ,care este in viata.bunicii au decedati.sora si fratele au decedat si ei.din parte lor,dupa sora mama are o nepoata,iar dupa frate trei nepoti. Astazi la masa succesorala pt bunicii,I sa spus ca nu se poate face nimic deoarece copii fratelui nu si au dezbatut mostenirea.Ce
treaba are mostenire nepotilor dupa fratele mamei cu mostenire mamei dupa bunica?
Ultima modificare: Joi, 8 Februarie 2018
Donici Daniela, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:09, 8 Februarie 2018
Păi dacă fratele mamei a murit după bunici, va fi considerat moștenitor pe 1/3, la fel ca mama si mătușa.
Mai departe acești 1/3 a unchiului formează obiectul unei alte mosteniri, și se transmite către sotie si copii.
Aceeași este poveste și pentru mătușa, daca și ea a murit după bunici. Încă o moștenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa succesiune RodicaVranciuc RodicaVranciuc Buna ziua! In urma decesului bunicului, trebuie deschisa succesiunea. Dansul a avut trei copii, printre care si tatal meu, care insa este mort de aproape 20 ... (vezi toată discuția)
Succesiunea si noul cod civil sorinflorentin sorinflorentin Buna ziua, Este cineva la curent cu noul cod civil? Ma interesează in special despre succesiune in caz de deces. Mulțumesc (vezi toată discuția)
Nelamurire cu o mostenire raku raku Am un prieten al carui bunic a murit .Precizez ca bunicul respectivului era orfan,recent descoperindu-si cateva rude(2 nepoti,sau veri ).Bunica lui vrea ... (vezi toată discuția)