avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema mostenitori

Buna ziua! Vin cu urmatoarea situatie: suntem 3 mostenitori: 2 frati(unchii mei) si eu, unicul copil-nepoata(tatal a murit).
Se vor face 3 dezbateri: 1 dupa bunica, 1 dupa bunic si una dupa tatal meu,care a murit inaintea bunicului(mama era divortata de el deci nu mai se pune la socoteala).

Problema este: eu sunt plecata din tara, si va trebui sa fac o procura mamei mele.

Mi s-a propus sa renunt, sa ii fac o procura mamei mele cum ca renunt la mostenire si ea sa se prezinte la notar cand se vor dezbate mostenirile si voi primi partea mea ca ei sa ramana sa dezbata doar 2 mosteniri.

Intrebarea mea: daca eu ma duc la consulat si fac procura pentru renuntare mostenire, pana nu se duce la notar mama cu procura se inregistreaza undeva ca si cum am renuntat?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 08:57, 7 Septembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De curiozitate, cine v-a propus sa renuntati? :)
Dvs dati procura mamei sa va reprezenta la dezbatrea mostenirilor. Uitați de cuvântul "renuntare".
Dvs nu renuntati dacă vreți sa vedeți vreun ban, ci participați cu restul la dezbaterea moștenirii după bunici și ma rog sunteti unicul mostenitor al tatălui Dvs.
Chiar cumparatorul si unul din unchi(povestea fiind mai lunga). Promisiunea este facuta ca atunci cand se duce cu procura mama ca renunt la partea mea el(cumparatorul) ii va da banii pe loc.

Nici nu voiam sa renunt insa cumparatorul pune presiune si grabeste vanzarea ca el se ocupa si de acte si de plata acestora insa eu am ramas sceptica in optiunea data de ei. Avand in vedere ca nici ei nu imi trimit banii pe partea mea inainte.

Ce ma interesa este daca eu fac aceasta procura pentru mama (daca exista posibilitatea) daca e ca si cum as fi renuntat pana la prezentarea la notar.

gi-jane2 a scris:

De curiozitate, cine v-a propus sa renuntati? :)
Dvs dati procura mamei sa va reprezenta la dezbatrea mostenirilor. Uitați de cuvântul "renuntare".
Dvs nu renuntati dacă vreți sa vedeți vreun ban, ci participați cu restul la dezbaterea moștenirii după bunici și ma rog sunteti unicul mostenitor al tatălui Dvs.

Renuntarea la mostenire este ireversibila si nu veti mai putea sa va revendicati drepturile in caz ca ceilalti nu se vor tine de cuvant sa va da partea , o promisiune facuta verbal nu are nici o valoare . Nu cred ca procura poate fi dovada ca ati renuntat ci dimpotriva , trebuie sa aveti grija ce treceti in acea procura , nu ar fi rau sa consultati mai intai un avocat .
Dvs la notar dati declaratie de renuntare, nu procura, care e o împuternicire. Nu puteti sa o împuterniciți pe mama sa renunțe în locul dvs. Și da, daca renuntati, e renuntare atunci, nu la un moment ulterior.
Repet, dati împuternicire mamei wa va reprezinte la dezbatere. Sau faceti contract cu unchiul de vanzare drepturi succesorale după bunici, va da banii și treaba lui.
Mergeti la un avocat
Procura înseamnă că acceptați moștenirea, ca va însușiti calitatea de moștenitor și împuterniciți pe altcineva sa va reprezinte la dezbaterea succesiunii.

Renunțarea la moștenire se face prin declarație.

Vi s-a propus renunțarea la care moștenire? A bunicului, a bunicii sau a tatălui dvs?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere din dezbaterea succesiunii userabc1 userabc1 Buna ziua! Bunica din partea mamei a murit in urma cu 3 ani, iar mama in urma cu 2 ani. Rudele din partea mamei doresc sa faca succesiunea acum, pentru ca ... (vezi toată discuția)
Renuntare la succesiune nedeschisa catalyn1234 catalyn1234 buna ziua tatal meu a decedat anul trecut,am facut succesiunea etc....acuma fratele lui unchiul meu vrea sa las procura la notariat ca sai las partea tatalui ... (vezi toată discuția)
Mostenire, un sfat daca se poate adammarian adammarian Bunicii mei din partea mamei mele au lasat in urma decesului o casa la tara cu 3 camere,si cateva terenuri in nordul Moldovei. 16000 mp intravilan si 16000 mp ... (vezi toată discuția)