avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renuntare la succesiune nedeschisa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renuntare la succesiune nedeschisa

buna ziua tatal meu a decedat anul trecut,am facut succesiunea etc....acuma fratele lui unchiul meu vrea sa las procura la notariat ca sai las partea tatalui meu de la casa bunicii care inca traieste,daca nu ii las procura el poate deschide o actiune in instanta cerand o parte din bunurile tatalui meu(acum ale mele)?
Cel mai recent răspuns: ContSters67366 , utilizator 16:35, 3 Mai 2013
In niciun caz unchiul dv nu poate veni la succesiunea fratelui lui atata timp cat defunctul a avut urmasi. Ceea ce va cere domnul reprezinta un pact cu privire la o succesiune nedeschisa (am inteles ca bunica traieste), act care este nul absolut. Nu cedati presiunilor.
Succes!!!
multumesc mult
Daca tatal dv. avea deja o parte la casa bunicii, inseamna ca si unchiul trebuia sa fi avut. O fi fost bunul comun al bunicii cu bunicul, nu stiu, o fi decedat bunicul. Mai departe nu pot nici ghici: o fi acceptat unchiul mostenirea sau incearca marea cu degetul?
cred cda unchiul meu vrea sa deschida succesiunea bunicului meu decedat acum 14 ani,si cred ca bunica mea o sa renunte la partea ei in favoarea lui,pot renunta eu la partea mea dar cu despagubiri fata de el ?
Sa renunti inseamna sa arunci, nu sa ceri despagubiri. E o diferenta.
Succesiunile se deschid prin moarte, deci succesiunea de care vb e deschisa.

Mergeti cu actele la un jurist, ca nu pot pricepe prea multe, mai degraba ghicesc si nu e bine.

Alte discuții în legătură

Scoatere din indiviziune simultan cu dezbaterea mostenirii DARIAE DARIAE Buna seara! Bunicii mei au auvut trei copii. Dupa decesul bunicului meu cand am facut dezbaterea mostenirii, unul dintre copii si bunica mea au renuntat la ... (vezi toată discuția)
Mostenire, ce se mai poate face laur2378 laur2378 Bunicii mei din partea mamei mele au lasat in urma decesului o casa la tara si cateva terenuri in nordul Moldovei. Pana in acest moment nu sa facut dezbaterea ... (vezi toată discuția)
Succesiune-iesire din indiviziune anonim anonim Tatal meu a murit anul trecut, si as dori sa intru in posesia mostenirii lasate de el si bunica mea de pe tata insa titlu de proprietate se afla la o sora de-a ... (vezi toată discuția)