avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Scoatere din indiviziune simultan cu dezbaterea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Scoatere din indiviziune simultan cu dezbaterea mostenirii

Buna seara!
Bunicii mei au auvut trei copii. Dupa decesul bunicului meu cand am facut dezbaterea mostenirii, unul dintre copii si bunica mea au renuntat la drepturi, unul era decedat (tatal meu) si astfel eu, si unchiul meu am mostenit terenuri dupa bunicul si casa bunicilor.
Intre timp a decedat si unchiul meu care are doi copii, si bunica mea.
Pe titlul de proprietate al bunicii mele este trecut un teren pe care tatal meu are act de vanzare/cumparare.
Doresc sa stiu daca la dezbaterea mostenirii, la notar, dupa bunica, pot cere scoaterea din indiviziune a terenului pe care am act de vanzare/cumparare, in calitate de unic mostenitor, sau acest lucru se face dupa dezbaterea mostenirii, sau in instanta.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: DARIAE , utilizator 21:42, 8 August 2016
Daca e titlu de proprietate al bunicii inseamna ca terenul e al bunicii. Si atunci trebuie dezbatuta succesiunea acesteia.

Sa stiti ca notarul nu introduce in masa succesorala decat bunuri pe care le detine defunctul (ca bun propriu sau cota parte din bunurile comune).

Iesirea din indiviziune nu este obligatoriu a fi facuta in instanta. Daca mostenitorii sunt de acord ea poate fi facuta si in fata notarului printr un partaj voluntar.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masa succesorala teodorudaniela teodorudaniela Buna seara! Tatal meu a murit acum 12 ani.Noi suntem 3 frati,iar mama traieste .Nu am facut masa succesorala dupa tata si nici nu stim exact ce bunuri a avut ... (vezi toată discuția)
----dezbatere succesiune----- platinium platinium buna seara doamnelor,domnilor consultanti. saptamana trecuta am initiat un topic referitor la o succesiune. o sa integrez in citatul urmator \" La ... (vezi toată discuția)
Vanzare fara acord mostenitori dannyc dannyc Buna ziua, Problema: acum 2 luni, bunica mea a vandut fara sa ma anunte (pe mine, pe fratele meu si pe mama mea) un teren si fara sa ne acorde o suma la care ... (vezi toată discuția)