Bunicii mei din partea mamei mele au lasat in urma decesului o casa la tara cu 3 camere,si cateva terenuri in nordul Moldovei. 16000 mp intravilan si 16000 mp extravilanPana in acest moment nu sa facut dezbaterea mostenirii intre copii supravetuitori, mama mea, doua surori si un frate. Mama mea a decedat in anul 1998 si atunci fratele ei, unchiul meu a ajuns la concluzia ca mostenirea parintilor ai apartine in intregime si a pus stapanire pe proprietati si pe actele doveditoare are proprietatilor bunicilor. Matusile mele nu sunt deacord cu acest lucru dar nici nu au deschis o actiune legala inpotriva acestei fapte a unchiului meu. In 2005 unchiul meu mi-a oferit o suma de bani ca sa-i cedez partea mamei mele, insa dupa ce iam semnat la Notariat o procura de renuntare s-a schimbat si nu mi-a mai dat nici un ban. Deasemenea a incercat sa induca Notariatul in eroare sustinand ca sunt singurul copil al sorei lui, ceea ce nu este adevarat intrucat mai am un frate. si sotul suravetuitor, tatal meu, De atunci unchiul meu a inceput sa construiasca pe aceste terenuri dar fara sa aiba acceptul celorlalti mostenitori. Intrebarea mea este ce pot face eu acum, sau ce putem face in comun cu ceilalti mostenitori. Care sunt optiunile noastre avand in vedere ca unchiul meu nu este dispus sa dezbatem mostenirea pe o cale amiabila .
Urmeaza sa merg la Moldova , la Primarie sau casa casatoriilor cu certificatul de deces al mamei mele si cu buletinele sa scot anexa 23, sau 24, si sa merg la Notariat sa fac certificate de mostenitori, vreau sa va intreb daca eu pot sa scot si certificatele de mostenitori pt tatal meu si fratele meu, sau este necesar sa fii toti 3.
Ce se intampla cu aceea declaratie, este sau nu valabila, si cum este corect inpartirea mosteniri
Va multumesc
Dumneavoastră nu sunteţi moştenitor al bunicilor, deci nu puteaţi renunţa la ceva ce nu aţi avut niciodată.
Ceea ce vi se cuvine din averea bunicilor dumneavoastră, dacă veţi dovedi că vi se cuvine ceva, este ceea ce mama dumneavoastră a moştenit de la părinţii ei. Prin urmare, în speranţa că actul de renunţare semnat la notar nu se referă la succesiunea după mama dumneavoastră, va trebui să introduceţi o petiţie în ereditate, im calitatea de moştenitor al mamei, cu privire la succesiunea după părinţii ei. Dumneavoastră luaţi, practic, locul mamei, în tot ceea ce priveşte pretenţiile ei patrimoniale în raport cu succesiunea după bunicii dumneavoastră.
Sper că am reţinut bine: mama dumneavoastră a supravieţuit bunicilor (aţi enumerat-o mai sus printre copiii supravieţuitori).
Multumesc pt raspuns, da asa este mama mea, a supravietuit bunicilor,
deci in concluzie aceea declaratie Notariala nu este valabila, asta ma bucura nespus de mult.
ce nu inteleg eu, mai sunt persoane care spun ca este valabila aceea declaratie, si ma gandeam sa nu ma prezint la Notariat sal las pe tatal meu si fratele meu sa faca certificate de mostenitori si sa fie doar ei doi.
Dumneavoastra ce credeti este bine ce vreau sa fac? poate avea urmari
cel mai bine este sa consultati un avocat.
daca ati renuntat , renuntat ramane.
daca oricum nu aveati calitatea sa renuntati, atunci este ok.
cel mai sigur raspuns il primiti in urma unei consultatii juridice la un cabinet.