avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Mama mea a facut succesiunea dupa moartea bunicilor numai in ceea ce priveste bunurile existente in mediul urban.La o perioada s a mutat la tara, unde a si murit acum 6 ani.
Bunurile existente la tara: o casa plus teren, apartinand strabunicului, cu drept la mostenire pentru 7 frati.Vreo 3 dintre acestia au murit neavand mostenitori.Deci ar ramane 4 frati care au murit avand mostenitori.
Exista o cale legala ..mai scurta ..pentru a ne intelege cu privire la acest bun? Ce se poate face?
De asemenea bunicul a obtinut pamant dar si mama.(pamant extravilan) Cum le pot obtine.Pe rol este trecuta mama mea care a murit.
Eu mai am o sora plecata in alta tara pe care n o mai intereseaza de acele bunuri si cu care n am mai putut lua legatura.(nu am unde s o contactez)
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 10:57, 11 Octombrie 2014
Deschideti succesiunea bunicului si a mamei la un notar.
Inteleg ca trebuie dezbatuta succesiunea dupa starbunici , pt. bunurile de la tara. Partea copiilor strabunicilor care au decedat dar nu au avut mostenitori , se imparte celorlati mostenitori. Daca va intelegeti, este f. bine .
Mentionati de un teren care figureaza pe rol fiscal pe numele mamei. Pt. acesta , dvs. si sora mosteniti. Cat priveste faptul ca nu stiti unde este sora , asta nu inseamna ca nu mai are calitatea de mostenitor. Trebuie sa o gasiti , sau macar sa o citati cumva, prin publicitate , trebuie instiintata. Luati legatura cu un notar , va va indruma.
Din cauza numarului mare de succesiuni nedezbatute (bunic, mama, frati ai mamei), cel mai bine ar fi sa contactati un avocat care sa va sfatuiasca.
Daca nu mai puteti gasi pe toti mostenitorii (inclusiv pe sora dvs.), va cam asteapta niste litigii ca sa va dobanidti legal proprietatea.
Ar trebui analizat ce este mai potrivit: dezbaterea tuturor mostenirilor (inclusiv a fratilor decedati ai mamei, care, in lipsa urmasilor, sunt mostenitit de fratii ramasi in viata) sau invocarea prescriptiei achizitive = uzucapiune (dobanidrea proprietatii in urma folosinteti indelungate).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobandirea actului de proprietate asupra unui teren. rosiu simona rosiu simona Buna ziua! Am un prieten care se afla intr-o situatie mai complicata si sper sa am toate datele problemei. El este casatorit de un an si sta cu parintii lui in ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire MariusD@1984 MariusD@1984 Buna ziua Nu stiu cum sa procedez in urmatoarea situatie: In urma decesului bunicului meu a ramas ca mostenire o casa batraneasca de la tara impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Succesiune ceaunica ceaunica Buna ziua, unchii mei fac sucesiunea in urma decesului bunicului. Sunt 4 frati. Unul dintre frati, in speta tatal meu este si dansul decedat. Dupa tatal meu s ... (vezi toată discuția)