Buna ziua
Nu stiu cum sa procedez in urmatoarea situatie:
In urma decesului bunicului meu a ramas ca mostenire o casa batraneasca de la tara impreuna cu pamantul aferent. Ca mostenitor direct in viata, mai este o sora de a bunicului fara copii cu sotul decedat si bunica mea cu un copil. Bunicul a avut 3 surori dintre care doua au copii la randul lor. Dezbaterea mostenirii se poate face intre sora care traieste (mostenitoarea directa) si bunica mea? Dupa dezbaterea mostenirii o parte mostenitoare poate renunta in favoarea celeilalte in schimbul unei sume de bani? Multumesc
Trebuie dezbatuta succesiunea dupa strabunicii dvs, dupa surorile bunicului si dupa bunic, in ordinea deceselor.
Dupa finalizarea procedurilor succesorale dupa toti defunctii, mostenitorii pot incheia un act de partaj voluntar, prin care sa isi imparta bunurile si sa isi achite sulte.
Nu. Pentru ca mostenitori sunt si surorile decedate, care erau in viata cand au murit strabunicii.
Iar mai departe, prin retransmitere cota lor este mostenita de urmasii lor.
Deci nu se poate doar intre bunica si sora in viata, pentru ca legal nu sunt singurele mostenitoare
Dezbaterea mostenirii
Geo04
Acum 4 ani strabunica mea a murit, aceasta avand 3 copii ;unu decedat sí 2 in viata (cele doua persoane in viata au deschis dosarul la notar dar nici una nu s ... (vezi toată discuția)