avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire

Buna ziua
Nu stiu cum sa procedez in urmatoarea situatie:
In urma decesului bunicului meu a ramas ca mostenire o casa batraneasca de la tara impreuna cu pamantul aferent. Ca mostenitor direct in viata, mai este o sora de a bunicului fara copii cu sotul decedat si bunica mea cu un copil. Bunicul a avut 3 surori dintre care doua au copii la randul lor. Dezbaterea mostenirii se poate face intre sora care traieste (mostenitoarea directa) si bunica mea? Dupa dezbaterea mostenirii o parte mostenitoare poate renunta in favoarea celeilalte in schimbul unei sume de bani? Multumesc
Ultima modificare: Marți, 28 Iulie 2020
MariusD@1984, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:59, 28 Iulie 2020
" a ramas ca mostenire o casa batraneasca de la tara"

De la cine a ramas? De la bunic sau de la parintii bunicului?
De la parintii bunicului
Trebuie dezbatuta succesiunea dupa strabunicii dvs, dupa surorile bunicului si dupa bunic, in ordinea deceselor.
Dupa finalizarea procedurilor succesorale dupa toti defunctii, mostenitorii pot incheia un act de partaj voluntar, prin care sa isi imparta bunurile si sa isi achite sulte.
Intre sora care mai este in viata si bunica mea nu se poate dezbate mostenirea fara a se face toate succesiunile de care ati mentionat mai sus?
Nu. Pentru ca mostenitori sunt si surorile decedate, care erau in viata cand au murit strabunicii.
Iar mai departe, prin retransmitere cota lor este mostenita de urmasii lor.
Deci nu se poate doar intre bunica si sora in viata, pentru ca legal nu sunt singurele mostenitoare

Alte discuții în legătură

Dezbaterea succesiunii - fara copii ai decedatilor Elena27R Elena27R Buna ziua, Suntem in situatia de a cumpara o casa si terenul aferent care a ramas in urma decesului unor rude, matusa si unchi decedati amandoi acum 1 an. ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii Geo04 Geo04 Acum 4 ani strabunica mea a murit, aceasta avand 3 copii ;unu decedat sí 2 in viata (cele doua persoane in viata au deschis dosarul la notar dar nici una nu s ... (vezi toată discuția)
Cine are dreptul de mostenire Marlena Ilie Marlena Ilie Buna ziua, După bunicul decedat, conform certificatului de moștenire au rămas moștenitoare 2 fiice, celelalte 3 făcând renunțare( au fost in total 5 ... (vezi toată discuția)