avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbaterea mostenirii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbaterea mostenirii

Acum 4 ani strabunica mea a murit, aceasta avand 3 copii ;unu decedat sí 2 in viata (cele doua persoane in viata au deschis dosarul la notar dar nici una nu s a mai prezentat )anul acesta a murit o sora ,a ramas doar bunica mea in viata ( mostenitor) ,nici una din surorile decedate nu au avut copii .va rog sa -mi spuneti ce pasi trebuie urmati si ce acte sunt necesare
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 23:19, 27 Septembrie 2017
Buna seara,
Strabunicii au fost mosteniti de cei trei copii.
Cei doi copii ai lor decedati, daca nu au avut descendenti care sa vina prin reprezentare atunci sunt mostenite de colateralii privilegiati conform prevederilor art. 976 Cod Civil.
Va trebui sa mearga bunica la un notar care-si are biroul pe raza judecatoriei pe a carei autoritate au avut ultimul domiciliu strabunicii cu TOATE actele de deces si de stare civila ale strabunicilor si surorilor ei si cu actele de proprietate ale bunurilor din masa succesorala ca sa se dezbata succesiunea.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Septembrie 2017
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa un frate necasatorit maria21_maria maria21_maria buna ziua, fratele mamei mele a decedat si nu a fost casatorit si nu a avut copii . ei au fost doi frati dupa mama . bunicii au divortat cand cei doi ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire mentor45 mentor45 Unul din parinti a decedat,ce acte si cat costa ca toate titlurile de propritate sa fie trecute celuilalt parinte care a ramas in viata. (vezi toată discuția)
Succesiune - bani cec.complicat georgi87 georgi87 Buna ziua! Bunicul meu a decedat luna trecuta si a avut pusi niste bani la CEC.inainte sa moara el si sora lui,ziceau ca banii care ii are vor trece automat pe ... (vezi toată discuția)