Ieri, 25.06.2011 am fost detectat de aparatul radar in afara localitatii cu viteza de 64 km/h. Am fost oprit de catre agentul de circulatie care mi-a comunicat ca am depasit limita de viteza admisa in afara localitatii in curba deosebit de periculoasa (limita fiind 50 km/h). Problema consta in fapul ca aparatul radar m-a detectat cu 64 km/h abia atunci cand eu aprope iesisem din viraj moment in care se intra pe "linie dreapta". Eu asa am fost invatat la scoala de soferi, ca atunci cand aprope parasesti virajul poti, si este chiar mai bine sa accelerezi un pic. Ideea este ca eu nu am avut mai mult de 50 km/h atunci cand am intrat in viraj (virajul are aprox 50 m lungime) si nici chiar la jumatatea lui moment in care am accelerat si am ajuns la o viteza mai mare. Mentionez faptul ca apratul radar a fost amplasat pe linia dreapta dupa viraj si avea vizibiltate 0 (zero) asupra curbei, ci doar asupra ultimei ei portiuni (5-10m) care deja este linie dreapta.
Deci ceeea ce as dori sa va intreb este daca pot sa fac o contestatie impotriva acestui PV, ce anume sa invoc in acea contestatie, daca este adevarat ca marja de eroare a ap radar este de 10 km/h si daca se poate un model pt acea contestatie.